8
Eylül
2024
Pazar
KASTAMONU

Yerleşke için inceleme

Ülkenin önde gelen üniversitelerinden Kastamonu Üniversitesi'ne (KÜ) incelemelerde bulunan Kastamonulu profesörler, üniversitenin yerleşke planına hayran kaldı.


Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cemal Tunoğlu, Gazi Üniversitesi'den Prof. Dr. Metnin Taş, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zeki Alpan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nden Pof. Dr. Harzemşah Hafızoğlu, Başkent Üniversitesi'den Yard. Doç. Dr. Hale Tufan, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Adnan Abasıyanık ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Sezai Kırıkoğlu, Kastamonu Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Kastamonu Kalkınma Vakfı Başkanı Mete Tufan'ın da yer aldığı Danışma Kurulu Toplantısı'nda Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) hazırladığı yerleşke projesi hakkında konuklara bilgi verdi. Yeni kurulan bir üniversite olduğu için sorunlara değinen Rektör Bahri Gökçebay, en büyük sorunun öğretim elemanı bulmak olduğunu ifade etti.


Hızlı bir şekilde üniversite yerleşkesini şekillendirmek için harekete geçeceklerini kaydeden Rektör Gökçebay, "İki veya üç binamızı özel şahıslar yapacak. Bununla ilgili iş adamlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Yerleşke planımız Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde bir Kastamonulu hemşerimiz önderliğinde çiziliyor. Herkes en iyisini yapmak için elinden gelen tüm çabayı sarf ediyor" dedi.


KÜ'nün öğrenciler tarafından tercih edilecek bir üniversite haline geleceğinin altını çizen Gökçebay, 7 bin olan öğrenci sayısının 5 yıl içinde 15 bine çıkacağını vurguladı. Konuşmasında ilçelerde açılacak olan meslek yüksek okullarına da (MYO) değinen Gökçebay, "KÜ'nün ilçelerde açmayı planladığı 6 MYO YÖK'ten geçti. Ancak bu yıl sadece Cide'yi aktif hale getirebiliyoruz. Diğer ilçelerde küçük de olsa pürüzler var. Bunlar giderilmeden ilçelere MYO açmam. Bana bazen geçici olarak bir yer gösteriliyor ve burada MYO'yu açmam söyleniyor. Kesinlikle böyle bir uygulama yapmam. Tüm eksiklikler giderilir, ortam eğitim ve öğretime uygun hale gelir o zaman planlanan MYO'lar açılır. YÖK'ten geçen MYO'ları Cide, Araç, Taşköprü, Tosya ve Abana ilçelerine açmayı planlıyoruz" diye konuştu.


Gökçebay'ın konuşmasının ardından misafirler yerleşke alanını gezerek incelemelerde bulundu. Yerleşkenin kurulacağı alana hayran kalan profesörler, "KÜ, Türkiye'de birçok üniversitenin sahip olamadığı imkanları öğrencilerine sunacak. Bunun için KÜ'yü seçecek öğrenciler çok şanslı" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 13:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?