Ordu'nun Gölköy ilçesinde yer alan 26.5 hektar büyüklüğündeki Ulugöl Tabiat Parkı'nda sportif amaçlı balık avcılığı yapılmasıyla ilgili projede sona yaklaşıldı.
81 ile 81 Tabiat Parkı Projesi kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de doğal ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yöreler arasında yer alan ve tescillenerek tabiat parkı ilan edilen Ulugöl'le ilgili projeler hız kazandı. Birisi büyük diğer ikisi ise sazlıkla kaplı küçük yapıda olan büyük gölde, Abant alabalığı yaşıyor. Gölün hacmi de göz önünde bulundurularak balıkların avlatılarak gölde uygun bir ekosistem sağlanması amaçlanıyor. Bu amaçla çok hızlı büyüyen ve gelişen bir balık türü olan Abant alabalığının yılda 20 milyon adet avlattırılması ve balık başına 50 kuruşluk bir bedel koyularak yaklaşık 10 milyon YTL gelir elde edilmesi planlanıyor. Elde edilen gelirin yüzde 50'si devlete yüzde 50'si de özel işletmeye verilmesi suretiyle gerçekleştirilecek.
Son olarak Çevre ve Orman Bakanlığı konuyla ilgili devrim ve değişim planı yapılmak üzere 10 bin TL ödenek gönderdi. Ulugöl'de sportif amaçlı balık avcılığını gerçekleştirecek işletmeninde bilgilerini alınarak burada en kısa sürede planın yapılması düşünülüyor. Öte yandan doğal yapısı itibariyle yüksek peyzaj değerlere sahip ve yapraklı türlerin yoğunlukta olduğu, özellikle güz mevsiminde yaprakların sararmasıyla oluşan renk armonisi ile birlikte yöre halkının rekreasyon ihtiyacına cevap verebilen nitellikte olan Ulugöl'ün tabiat parkı olmasıyla turizm amaçlı yatırımların yapılması mümkün hale geldi. Orman ve göl ekosisteminin hakim olduğu alandaki gölün etrafı gür kayın ormanlarıyla kaplanıyor. Kayınla birlikte gürgen, kızılağaç, akçaağaç, orman gülü, karayemiş, çobanpüskülü gibi yapraklı türler de yayılış gösteriyor. Ayrıca alanda çok yıllık otsu bitkilerden yabani soğan, kırlangıç otu, civanperçemi, ballıbaba ve kekik bulunuyor.
hayata geçen bir proje bugun piknikteydim ulugölde 15000 tane alabalık salında göle avcılık belgesi alıp güzel balıklar yakalarız inş
olta balıkçılığı serbest mi