19
Eylül
2024
Perşembe
EKONOMİ

OSB'ye Başbakan desteği

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, kamulaştırma sorunu süren Rize Organize Sanayi Bölgesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğiyle cebir yoluyla istimlak edileceğini söyledi.

Katmer, Rize Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması düşünülen arazinin cebir yoluyla kamulaştırılması kararını değerlendirdi. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması planlanan Kalkandere ilçesindeki arazinin istimlak çalışmalarının yıllardır sürdüğünü hatırlatan Katmer, gerekli paranın bankada hazır olmasına rağmen istimlak problemi nedeniyle şu ana kadar bir çalışma yapılamadığını söyledi.

Arazi sahiplerinin istimlak bedellerini düşük bularak mahkemeye başvurduğunu ve bu süre zarfında yatırım yapmak isteyen esnaf ve tüccarların da bu kararlarından vazgeçtiğini anlatan Katmer, "Bu konuyu Başbakanımıza ilettik. İstimlak problemi Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek 24 Aralık 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; Türkiye'de ilk kez bir organize sanayi bölgesindeki istimlak sorunu, Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü ve cebir yoluyla kamulaştırılması kararı alındı" dedi.

İstimlak ve alt yapı çalışmaları için gerekli paranın tamamının bankada olduğunu ve istimlak çalışmalarının tamamlanmasının ardından alt yapı çalışmalarına hız verileceğini anlatan Katmer, sözlerini şöyle tamamladı: "Rize Organize Sanayi Bölgesi'ni kısa zamanda tamamlamayı planlıyoruz. Rize'ye hizmet vermek için iş adamlarımızı bir araya getirip istihdam sağlayacak, işsizliği önleyecek çalışmaları başlatacağız. Bu çalışmalarda yoğun çaba gösteren başta vali olmak üzere Rize Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki tüm çalışanları yürekten kutluyorum."

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 18:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?