16
Eylül
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Yılın ilk kuru çayı üretildi...

Çay-Kur Genel Müdürlüğü Rize Valisi Enver Salihoğlu, Artvin Valisi Orhan Kırlı, Çay-Kur Genel Müdürü Ekrem Yüce ve Genel Müdür Yardımcılarının katıldığı bir törenle 2004 yılı ilk kuru çayını üretti. Artvin Kemelpaşa çay fabrikasında 2004 yılında ilk üretilen kuru çayı inceledikten sonra, çaydan Artvin Valisi Orhan Kirli, Rize Valisi Enver Salihoğlu ve Genel Müdür Ekrem Yüce birlikte tattılar.
Öte yandan 2004 yılı yaş çay kampanyasının alımının başlamasından bu yana çay-Kur Genel Müdürlüğü bütün fabrikalarda Pazartesi sabahı itibarı ile toplam 760 ton yaş çay alımı yaptı.
Genel Müdür Ekrem Yüce, yaş çay alımlarının ardından kuru çay üretimine de başladıklarını belirterek "bu yıl hedeflediğimiz yaş çay alım kapasitesini 550 bin ton olarak belirledik. Geçtiğimiz yılda bu rakamı hedeflemiş fakat bunun altında kalmıştık. Fakat bu yıl bu rakama ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. 2004 yılı çay sezonunun sorunsuz geçmesi için bütün hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Şimdi bütün fabrikalarımızda alıma hazır haldeyiz. Ama her yerde çay tam olarak gelmediği için henüz tam olarak alımlar başlamadı. Ümit ediyorum. 2004 yılı çay üreticisi ve çay-Kur için iyi bir yıl olacaktır."dedi.


Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2004 Salı 14:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?