2006 yılında "Bebek Dostu İl", 2009 yılında "Altın Bebek Dostu İl" unvanını alan Samsun'da yapılan çalışmalar sonucunda doğum yapılan hastanelerin tamamı Anne Sütü Üst Komitesi'nin kararıyla "Bebek Dostu Hastane" unvanını alırken, 349 aile hekiminin bulunduğu Samsun'da 174 aile hekimi "Bebek Dostu Aile Hekimi" unvanını almaya hak kazandı.
Aile hekimliği uygulamasının başlamasından bu yana önemli yol kat edildiğini belirten Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Samsun'da 349 aile hekimi var, 129 aile sağlığı birimi var. Geldiğimiz nokta 2007 başlangıcı itibariyle toplamda 144 tane polikliniğimiz vardı, şuanda 349 tane polikliniğimiz var. Bütün birimlerimizin ebesi, hemşiresi, doktoru mevcut" dedi.
Misafir Anne Projesi ile 2009 yılında 63 annenin sağlıklı ortamlarda doğum yapmasını sağladıklarını açıklayan Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Evde doğumun önüne geçmek için, bütün anneler çocuklarını hastanelerde doğursun diye 'Misafir Anne Projesi' başlattık. Kırsal alanda, ulaşım zorluğu çekilen yerlerde ya da evde eski usul ile doğum yapan anneleri evlerine giderek kendilerini ikna edip, gerekli araç ve ekipmanla beraber ilçe veya il merkezine ulaştırıp, bir süre misafir edip hastanede doğum yapmasından sonra tekrar evine ulaştırmayı hedefledik. Bu amaçla 2009 yılında 63 annenin hastanelerde doğum yapmasını sağladık" diye konuştu.
Her bebeğin 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmesi gerektiğini ifade eden Dr. Kasapoğlu, "Bizler bebeklerin ölmesini istemiyoruz, bebeklerin anne sütü ile buluşmasını istiyoruz. Biz bunların eğitimini sahada veriyoruz. 174 aile hekimimiz 'Bebek Dostu Aile Hekimi' unvanını kazandı" şeklinde konuştu.
Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen ve Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Hatice Öz ve Dr. Erdinç Özoğlu'nun yanı sıra Aile Hekimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Şevki Gülay ve aile hekimlerinin katıldığı programda 10 aile hekimine "Bebek Dostu Aile Hekimi Belgesi" verildi.