16
Eylül
2024
Pazertesi
SAMSUN

50 milyarlık dava

Samsun’da yurt dışına fazladan mal ihraç etmiş gibi gösterip az vergi ödeyerek, devleti zarara uğrattığı iddiasıyla tutuklanan firma sahibinin yargılanmasına başlandı.

İstanbul’da faaliyet gösteren Emir Deri Tekstil Turizm Sanayii Dış Ticaret Limited Şirketi’nin 2001 yılında Samsun Gümrüğü’nden yurt dışına deri ürünleri ihraç ettiği ve hayali yöntemle ürün fazlalığı gösterip düşük vergi ödediği iddia edildi.

Bu yöntemle devleti yaklaşık 50 milyar 667 milyon lira (50 bin 667 YTL) zarara uğrattığı iddiasıyla firma sahibi olduğu öne sürülen Coşkun Tüzen (48), bir süre önce Ankara’da yakalanarak tutuklandı.

Tüzen’in Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yargılanmasına başlandı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Tüzen, bu olayın kendisi firmayı almadan önce gerçekleştiğini ve olayla ilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Tahliye olması halinde mahkemeye delil sunacağını kaydeden Tüzen, suçsuzluğunu dile getirdi. Mahkeme heyeti, Coşkun Tüzen’e devletin zararı olan 50 milyar 667 milyon lirayı 40 gün içinde ödemesi halinde davanın ortadan kalkacağını hatırlattı. Tüzen, bu parayı ödeyecek gücü olmadığını belirterek suçsuzluğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti Tüzen’in tutuksuz yargılanmak üzerine tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 16:52:05
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 16:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?