8
Eylül
2024
Pazar
SAMSUN

Denize ilk dalış

Samsun’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için prova yapan liseli gençler, Doğupark’taki iskeleden Karadeniz’in serin sularına atlayarak sezonun ilk yüzme heyecanını yaşadı.

Hafızalara "Karlı Mayıs" olarak geçen bu ayda hava sıcaklığının iki gündür 20 dereceye çıktığı Samsun’da, Karadeniz’e balıklama atlayış yaparak yüzen liseli gençler, "Su çok güzel. Soğuk değil. Samsun’da yüzme sezonunu başlatıyoruz" dedi.

Doğupark, sahil yolu ve yapılan iskeleler için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a da teşekkür eden gençler, "Başkanımız, Samsun’un çehresini değiştirdi. Bu yaz sezonunda denizde yüzmek daha zevkli olacak" diye konuştu.

Öte yandan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, denize girecekleri uyararak, "Deniz, dere, su kanalı, gölet ve havuzlar, iyi yüzme bilmeyenlere mezar oluyor. Su sıcaklığının halen düşük olduğu Karadeniz’de şuanda denize girilmesi doğru değil. Ani kramplar, boğulmaya neden olabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 12:52:31
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 14:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?