16
Eylül
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Engel' tanımayan festival

Samsun’da İlkadım Belediyesi’nce bu yıl ilki düzenlenen "Engelliler Festivali" kapsamında yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sahil yolundaki Yalova gemisi önünden başlayan yürüyüşe engellilere yönelik hizmet veren 14 özel eğitim kurumu ve 16 sivil toplum örgütünden yaklaşık bin engelli katıldı.

Yol boyunca şarkı söyleyip alkışlarla tempo tutan engelliler, vatandaşlara karanfil dağıttı. Yaklaşık 3.5 kilometre süren yürüyüşün ardından Sevgi Park önünde oluşturulan festival alanına gelen engeliler burada kurulan standları gezdi. Yürüyüş sırasında 33 yıllık evli görme engelli Mustafa Tüysüzoğlu (82) ile engelli olmayan eşi Ayşe Tüysüzoğlu (66) çifti ilgi odağı oldu.

Etkinlikte işitme engelli öğrencilerin çalınan müzik eşliğinde duymadan yaptıkları halk oyunu gösterisi beğeni topladı. Daha sonra çeşitli spor müsabakaları düzenlendi.

İlk önce işitme engelliler aralarında basketbol maçı yaptı. Hakemler maçta el işareti ve şapka kullanarak sporcuları yönlendirdi. Daha sonra bedensel engelli sporcular tekerlekli sandalye kullanarak gösteri maçı oynadı. Sert geçen maçta özellikle antrenörlerin heyecanlı olmaları dikkat çekti.

En son maç ise görme engelli sporcuların 6 kişiyle oynadıkları golball karşılaşması oldu. 3 bayan, 3 erkek görme engelli sporcunun karşılıklı birbirlerine içinde zil bulunan top atarak oynadıkları oyunu bayanlar kazandı. Spor müsabakalarını izleyen vatandaşlar ise engelli sporcuların müsabakalarını şaşkınlıkla izlerken, uzun süre alkışladılar.

Etkinliğe, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Görme Engelli İstanbul Milletvekili TBMM Özürlüler Merkezi Genel Koordinatörü Lokman Ayva, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, dünyaca ünlü görme engeli ressam Eşref Armağan ve çok sayına kişi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 19:15:59
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 15:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?