16
Eylül
2024
Pazertesi
SAMSUN

Fırıncılar yek vücut oluyor

Samsun Fırıncılar Odası tarafından şehir merkezindeki fırıncıları bir araya getirmek için dayanışma gecesi düzenlendi.

Gazi Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen dayanışma gecesine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Apaydın, Fırıncılar Odası Başkanı Azmettin Malay, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Samsun’da çalışan fırıncılar ile aileleri katıldı.

Fırıncılar Odası Başkanı Azmettin Malay, gecede yaptığı konuşmada, Samsun’da ilk defa bir dayanışma gecesi düzenlediklerini belirterek, "1965 yılında Samsun’da fırıncılar derneği kuruldu. 1991 yılında oda oldu. Samsun Fırıncılar Odası ilk kez fırıncılar gecesi düzenledi. Bu zamana kadar fırıncılar için hiçbir sosyal faaliyet düzenlenmedi. Fırıncıların bugün taktire şayan işyerleri var. İnsanlar gönül rahatlığıyla ekmek alıyorlar. 40 yıldır yapılmayanı bu gece yaptık. Gecemizi geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Geceye katılan belediye başkanları ile 25 kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine plaket, 47 fırıncıya ise üstün hizmet belgesi verilen gecede, davetliler Türk Halk Müziği Sanatçısı Nahide’nin seslendirdiği türkülerle eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 12:09:50
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 12:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?