8
Eylül
2024
Pazar
SAMSUN

Otogar yıl sonunda hazır

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilkent Beldesi sınırları içinde yapımı sürdürülen şehirlerarası otogarın kaba inşaatının yüzde 100’ü, diğer işlerin ise yüzde 30’unun tamamlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun-Ankara karayolu ile çevreyolu kavşağının yanında yapılan otogarın inşaatında sona yaklaşılıyor. Toplam 4 milyon dolar proje bedeli olan otogar inşaatının uzay çatı ile birlikte kaba bölümünün tamamlandığı belirtildi. 50 bin metrekaresi açık, 18 bin 800 metrekarelik bölümü kapalı olmak üzere taban alan ile birlikte 80 bin metrekarelik alan üzerine yapılan otogarda, elektrik tesisatları ve dış cephe kaplamaları yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, otogarın bitirilmesinin yeni ihale yasasının, ’anahtar teslimi götürü bedeli esası’ zorunluluğu getirmesinden dolayı geciktiğini hatırlatarak, "Normalde 2006 yılı Mayıs ayında bitirilmesi gereken otogarı, 2005 sonunda tamamlayarak bu gecikmeyi telafi edeceğiz" dedi.

Otogarın 21 Mart 2005 tarihinde çevre düzenlemesi ihalesini yapacaklarını, ayrıca önümüzdeki günlerde de Barış Bulvarı ile bağlantı yolunun ihalesinin yapılacağını açıklayan Arlı, otogardaki dükkanların inşaat bittikten sonra satışa çıkarılacağını dile getirdi.

Otogarda bekleme salonu, pastane, restoran, sağlık üniteleri, danışma, emanet, PTT, zabıta, emniyet ve mescit bulunacak. Otogarın bodrum katında şirket servis araçları ile ilçe-köy ulaşım araçları, ısıtma, aydınlatma, trafo gibi yardımcı hizmet alanları da yer alacak. Açık alanda 46 adet peron, 70 adet otobüs parkı, 88 adet özel araç parkı, 97 adet dolmuş taksi parkı, 1 akaryakıt istasyonu, 1 bakım onarım istasyonu, kapalı alanda ise 44 adet bilet satış bankosu ve 27 dükkan bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 12:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?