Emekli olan OMÜ KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Teoman Şeşen'in onuruna “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kulak Burun Günleri” başlıklı toplantı düzenlendi.
Törene; eski rektörlerden Prof. Dr. Muhsin Saraçlar, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Altıntop, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ve öğretim üyeleri katıldı. Tören, Prof. Dr. Yücel Tanyeri'nin, Prof. Dr. Teoman Şeşen'in yaşam öyküsünü anlattığı bir sunumla başladı. Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Altıntop yaptığı konuşmada; öğrencilere ve akademisyenlere her yönden örnek olmuş olan değerli bilim adamı Prof. Dr. Teoman Şeşen'in üniversiteden ayrılışından dolayı duyduğu üzüntüyü belirtti ve kendisine Tıp Fakültesi Dekanlığı adına plaket ve çiçek takdim etti.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Prof. Dr. Teoman Şeşen iyi bir hekim, çok iyi bir bilim adamı, en önemlisi ise çok iyi bir insan, bir beyefendidir. 20 yıl kendileriyle çalışma mutluluğunu yaşadım. Her zaman içimizde yeri olacaktır. Bu yeni dönemde kendisine eşiyle çocuklarıyla ve torunlarıyla mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi. Rektör Akan, eğitime ve bilime sağladığı katkılarından dolayı Prof. Dr. Teoman Şeşen'e plaket ve “35. Yıla Armağan” kitabını hediye etti.
Prof. Dr. Teoman Şeşen ise yaptığı konuşmada, “44 yıllık hekimlik yaşantımın 33 yılını geçirdiğim üniversite akademik çalışma yıllarında defalarca bu kürsülerde öğrencilerime, asistanlarıma ders anlattım. Kongre, konferans, sempozyum ve panellerde kaç kez bu mikrofonları kullandım hatırlamam mümkün değil. Ancak şu an, çok farlı bir konumda, bambaşka duygularla karşınızdayım. Meslek yaşantımın en önemli dönemeçlerinden birinde, emeklilik törenimde, işinizi bırakıp zamanınızı ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ederim. 44 yıllık meslek hayatımda ve özellikle 33 yıllık geçirdiğim üniversitemde iyi şeyler yapmaya, Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalının daha ileri bir seviyeye gitmesi ve her şeyden önce kurumsallaşması için büyük gayret sarf ettim. Bu güne kadar kliniğimizden 45 KBB uzmanı yetişti. Bu arkadaşlarımız ülkemizin çeşitli merkezlerinde öğretim üyesi, başhekim, KBB uzmanı olarak başarıyla ülkemize hizmet vermekteler. KBB Ana Bilim Dalımız, aramıza katılan genç ve yetenekli öğretim üyelerimizle birlikte başarılı bir eğitim öğretim programı uygulamaktadır ve KBB ve baş boyun cerrahisi ile bölge insanına sağlık hizmeti veren aranılan bir referans merkezi haline gelmiştir. Çalıştığım sürede öğretim üyesi arkadaşlarıma, asistanlarıma, tüm çalışanlara saygı gösterdim sevgi ile yaklaştım. Benden sonrakilere örnek olmaya çalıştım. Anabilim dalımızın uyum içinde örnek bir bölüm olması için çaba gösterdim. Örnek de olduk. Bunu başarmamızda sevgili Prof. Dr. Yücel Tanyeri ile aramızda olan sevgi ve saygıya dayalı 39 yıllık arkadaşlığımızın büyük rolü olduğuna inanıyorum. 33 yıl hizmet vermeye çalıştığım ve Atatürk'ün şehri Samsun'un ona özel ismi ile anılan bu ayrıcalıklı üniversitenin bir öğretim üyesi olmaktan gurur duydum. 33 yıl çalıştığım sıcak yuvamdan, arkadaşlarımdan, siz dostlarımdan ayrılırken bu kubbede hoş bir seda bırakabilmiş olmayı umuyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Teoman Şeşen'in konuşmasının ardından bilimsel toplantılara geçildi. Toplantının bu bölümünde; Dr. Şeşen'in Hocası ve Hacettepe KBB emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İ. Nazmi Hoşal, “Bir Duayenden Otoskleroz Cerrahisi”, OMÜ KBB'ın kurucu öğretim görevlisi ve halen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB öğretim üyesi Prof. Dr. Ercihan Güney, “Paratiroid Cerrahisi”, OMÜ KBB'ın ilk asistanlarından ve halen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB öğretim üyesi ve Türk KBB-BBC Derneği Başkanı Prof. Dr. Şinasi Yalçın, “FESS Cerrahisinde Komplikasyonlar” konulu konferanslar verdiler. Toplantıda ayrıca “İşitme İmplantları” ve “Vertigo” konulu iki panel düzenlendi.
Akşam, Prof. Dr. Teoman Şeşen onuruna Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen bir gala yemeği ile Dr. Şeşen'e veda edildi.