16
Eylül
2024
Pazertesi
SAMSUN

Safinaz doğum yaptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki ilk doğum gerçekleşti. Safinaz ismindeki 4 yaşındaki deve, bir erkek yavru dünyaya getirdi.

Hayvanat bahçesine, 19 Mayıs İlçesi Yörükler Beldesi’nden getirilen Temel ve Safinaz ismindeki develerin bir yavrusu oldu. 

Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekim Nurhan İşler tarafından yaptırılan doğum, 1 saat sürdü. Normal doğumla dünyaya gelen yavru deveye, henüz bir isim verilmedi. Deveye, Sevgi veya 19 Mayıs isminin verilebileceği belirtildi.

Devenin doğum yaptığı haberini alan vatandaşlar, kafesin etrafında toplandı. Yavru deveyi gören vatandaşlar, onu hayranlıkla izledi. Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekim Nurhan İşler, develerin 380-390 gün civarında doğurduğunu, bunu dikkate alarak yaklaşık 10 gündür deveyi takip ettiklerini ve beklenen bir doğum olduğunu söyledi.

İşler, "Saat 16.00’da doğum belirtileri görüldü. Yaptığımız kontrolde yavrunun bacağının takıldığını, kafasının gerilerde olduğunu tespit ettik. Yaptığımız değerlendirmede havanın normal doğum yapabileceğine karar verdik ve ona müdahale ettik. Yavrunun ayağını düzelttik ve 1 saatlik çalışma sonucu bir erkek yavru dünyaya geldi. Hayvanat bahçemize yeni bir üye daha gelmesinden dolayı mutluyuz. Vatandaşlarımıza yeni bir yavru sunmanın heyecanını yaşayacağız" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 17:43:50
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 17:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?