16
Eylül
2024
Pazertesi
SAMSUN

TMMOB: Bu işgale son verin

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Akar, Samsun’da had safhaya ulaşan kaldırım işgallerine son zamanlarda da reklam panolarının eklendiğini söyledi.

Murat Akar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin tüm önemli caddelerinde sık aralıklarla dikilen reklam panolarının, Çin Seddi gibi kenti kuşattığını belirtti. Akar, "Yayalar, kaldırımlara yapılan bu işgaller karşısında adeta savunmasız kalmışlardır. Halbuki Avrupa Yaya Hakları Bildirgesi’nde, ’yayanın, fiziksel ve ruhsal sağlığını korumaya uygun koşullar sunan, kamu alanlarının nimetlerinden yararlanma ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı vardır. Yayanın, motorlu taşıt değil, insan ihtiyaçlarına göre şekillenmiş kent merkezlerinde yaşama hakkı vardır’ yazmaktadır. Bu nedenle yayanın en temel hakkı, engellenmeden ve zorlaştırılmadan kent merkezini kullanmasıdır. Bu nedenle, yayanın görüş alanını kapatan, yaya yolunu daraltan, can güvenliğini tehdit eden ve görsel kirliliğe neden olan bu reklam panoları derhal kaldırılmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 17:28:28
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 13:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şükrü demirel IP: 81.214.68.xxx Tarih : 26.04.2005 19:41:24
bu toplantıyı tertipleyen arkadaşlar sanıyorum bu konuya yeterince iyi hazırlanmamışlar;bence kaldırımlarla ilgili gelişmiş ülkelerde uygulamalar ne ise veya uluslararası standardı ne ise onu ortaya koymalılardı.o zaman daha faydalı olurlardı.bizde öğrenmiş olurduk.