8
Eylül
2024
Pazar
SAMSUN

Volkan Konak, askerle birlikte coşturacak

Türkiye’de ilk defa Samsun’da, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde, Volkan Konak İle Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bölge Bandosu tarafından birlikte konser verilecek.
Garnizon Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında organize edilen konserin provalarına başlandı.

Ünlü sanatçı Volkan Konak; Samsun’a gelerek, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bölge Bando Komutanlığı’nda prova yaptı. 17 Mayıs 2005 tarihinde Sevgi Park’ta saat 20.00’da verilecek konserde, 55 kişiden oluşan bando ile Volkan Konak, 11 eser seslendirilecek.

Prova sonrası Volkan Konak, Bando Komutanı Bando Üsteğmen Ali Albayrak ve Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Şenol Kocatepe ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Bu ülkede ilk kez böyle bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Volkan Konak, "Askeri bandonun disiplini ile bizim halktan gelen sıcaklığımızı birleştiriyoruz. Çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Askeri bando ile bir konserler serisi başlatıyoruz. Bu konserin ilkini 17 Mayıs 2005 tarihinde Samsun’da vereceğiz. Bizler, yetiştiğimiz topraklara vefa borcumuzu ödemeye çalışan kişilerdeniz. O yüzden çok mutluyum" dedi.

Bando Komutanı Bando Üsteğmen Ali Albayrak da, hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayarak, "Komutanımız Tümgeneral Kemal Ay’ın, özellikle Türk müziğinin yangınlaşması ve tekrar gündeme gelmesi için çok büyük katkıları oldu bize. Eminim çok güzel şeyler yapacağız. Daha güzel projelere imza atacağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bu konseri vereceğiz. Konser, sadece bu ayla sınırlı almayacak. Haziran ayında da Amasya’da bir konser vereceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Şenol Kocatepe ise Samsun ve dolayısıyla Türkiye’nin kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak için ellerinden çabayı sarf ettiklerini kaydederek, "19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali kapsamında tıpkı kurtuluşun ilk adımının atıldığı gibi bir ilki daha birlikte yaşayacağız" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 16:45:06
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 13:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?