8
Eylül
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Facia ucuz atlatıldı

Samsun'da liman içinde yanan TIR, yaklaşık 150 çeşitli otomobil, beyaz eşya ve gıda gibi yükleri bulunan TIR'lara sıçramadan söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'tan aldığı tencereleri Rusya'ya götürmek için Samsun Limanı'na gelen Ferzi Taşkın yönetimindeki 27 AU 805 plakalı TIR'ın ön bölümünde, elektrik kontağından olduğu tahmin edilen nedenle yangın çıktı. Limanın TIR parkında duran aracın ön kısmını saran yangını gören diğer TIR şoförleri, erken hareket ederek kendi araçlarını hemen yangın yerinden uzaklaştırdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürürken, aracın ön kısmı kullanılamaz hale geldi. Yangının TIR'ın çevresindeki otomobil, yanıcı madde, gıda gibi yükleri bulunan TIR'lara sıçramaması ise büyük bir faciayı önledi.

TIR şoförü Ferzi Taşkın, arkadaşlarıyla sohbet ederken duman gördüklerini, müdahale etmelerine rağmen yangını söndüremediklerini, 15 gündür limanda Rusya'nın dozvala vermediği için beklediklerini söyledi. Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri de TIR üzerinde incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 20:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?