8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

200 kişi tavuktan zehirlendi

Samsun'da bir mevlitte dağıtılan tavuklu pilavı yiyen yaklaşık 200 kişi, gıda zehirlenmesi nedeniyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ataköy Mahallesi'nde verilen mevlitte dağıtılan tavuklu pilavı yiyen yaklaşık 200 kişi, bir süre sonra halsizlik, mide bulantısı, baş ağrısı şikayetiyle Samsun Devlet Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Samsun Kadın ve Çocuk Hastanesi, OMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Gün boyu hastanelere müracaatta bulunan hastalardan çoğu, tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, 40'a yakın kişinin ise müşahade altına alındığı öğrenildi. Gıda zehirlenmesi nedeniyle hastalar hastanelere akın ederken, aşırı yoğunluk nedeniyle acil servislerde yer kalmadı. Çoğu hasta, sandalyelerin üzerinde serum verilerek tedavi edilmeye çalışıldı. Doktorlar, gıda zehirlenmesi nedeniyle yoğun müracaatların yaşandığını, durumları ağır olanların ise müşahade altına alındığını söyledi.

Bu arada, Çatalçam, Atakum gibi beldelerden de aynı yerden alındığı tahmin edilen tavuktan zehirlenen vatandaşların olduğu da belirtildi.


Öte yandan, önceki gün de başka bir mevlitte tavuk etli pilav yiyen 39 kişi zehirlenerek hastanelerde tedavi altına alınmıştı.


Bozuk tavuk etine karşı yetkililerin denetim yapması istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 22:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?