8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Karadeniz'in Don Kişot'u finali Samsun'da yaptı

İlginç eylemleriyle tanınan "Don Kişot" lakaplı Osman Akkuş, kanserden ölen Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu anısına 10 yaşındaki oğlu Oğulcan ile Hopa'dan başlattığı "Ecelsiz Ölümün Adı Çernobil Yürüyüşü"nü 24 gün sonra Samsun'da bitirdi.

Daha önce Irak savaşını, NATO Zirvesi'ni, Şanlıurfalı köylülerin mahkemesini çeşitli etkinliklerle protesto eden Osman Akkuş, son olarak Karadeniz'de artan kanser olayına dikkat çekmek için Hopa'dan Sinop'a kadar yürüyüş başlattı. 6 Ağustos'un Hiroşima'ya atom bombası atılmasının yıldönümü olması dolayısıyla Sinop Amerikan üssünde çeşitli eylemler yapmak isteyen Akkuş, yürüyüşünü Samsun'da bitirerek otobüsle Sinop'a geçti.

Sinop yolculuğu öncesinde Çiftlik Caddesi Süleymaniye Geçidi üzerinde eylem yaparak Çernobil'in etkilerinin Karadenizli'den saklanmasını protesto eden Akkuş, elindeki mızrağıyla radyasyon konusunda Karadenizliler'in hiç uyarılmadığını söyledi. Akkuş, "Radyasyon soluyoruz. Radyasyonla yatıp radyasyonla kalktık. Çernobil kazaydı. Etkileri yıllardır bizden saklandı. Biz erken tanı merkezi istiyoruz. Biz ne kadar soluduk bunu bilmek istiyoruz. Çocuklarımız da kanser olacak mı? Karadeniz'in insanı diken üstünde" diye konuştu.

Çernobil faciası ve etkilerini 10 yaşındaki oğlu Oğulcan ile birlikte protesto eden "Don Kişot" lakaplı Osman Akkuş'a Samsunlular fazla ilgi göstermedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oğulcan akkuş IP: 85.104.144.xxx Tarih : 27.07.2007 16:46:09
yorucu ama güzel bi yürüyüştü bu kim diye mreak eden olursa ben ünlü donkişot'un ğoluyum