8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Kucağında öldüğü annesiyle aynı mezara gömüldü

Oğullarını Selçuk Üniversitesi'ne kayda götürürken Kırıkkale'de geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden anne, kızı ve oğlu Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Samsun'un Zeytinlik Mahallesi Harun Reşit Sokak numara 38'de ikamet eden Cam ailesi, üniversiteyi kazanan oğullarını otomobille Konya'ya kayıt için götürürken Kırıkkale'de trafik kazası geçirdi. Kazada, Selçuk Üniversitesi İnşaat Yapı Bölümü'nü kazanan Murat Cam (17), annesi Ayşe Cam (42) ve kız kardeşi Şevval Cam (7) hayatını kaybetti.

Kazanın ardından Samsun'a getirilen cenazeler, Zeytinlik Mahallesi Camii imamı Ahmet Sever'in babası Muhittin Sever'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne Ayşe Cam ve kızı Şevval Cam, ailenin isteği üzerine aynı mezarlıkta toprağa verilirken, hemen yanına da Murat Cam defnedildi.

Acı olayın ardından baba Mehmet Cam gözyaşı dökerek, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Oğlumu Konya'ya, Selçuk Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaya götürecektim. Hanıma, 'Seni de götüreyim, Mevlana Hazretleri'ni de ziyaret ederiz' dedim. Birlikte yola çıktık. Kırıkkale'ye gelince aniden önümüze bir araç çıktı ve kaza yaptık. Kızımla eşim birbirlerine sarılı halde öldü. Oğlum ise hastanede vefat etti. Kızım annesine çok düşkündü. Kazada bile birbirlerine sarılı halde öldüler. Mezarda da birlikte olmalarını istedik. Görevlilere rica ettik, mezarı biraz geniş kazdılar ve aynı mezara defnettik" dedi.

Kıranköy Mezarlığı 29 paftada 3 kişi için açılan 2 mezarlık dikkat çekerken, Kıranköy Mezarlığı Camii İmamı Hamza Yılmaz, "Ben cenazede cemaat olarak bulundum. Aile, görevlilerden anne-kızı aynı mezara koymak istediğini söyledi. Buradaki görevliler de mezarı biraz büyük kazdı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 11:48:40
Güncelleme :11 Eylül 2005 Pazar 12:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?