22
Aralık
2024
Pazar
SİNOP

Öğrencilerin 2 günlük gezisi sona erdi

Sinop Bilim Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) üstün yetenekli öğrencileri, İstanbul'da gerçekleştirdikleri 2 günlük eğitim-araştırma ve inceleme gezisini tamamladı.


Okulun 16 öğrencisi gezi kapsamında Sabancı Müzesi'nde sergilenen "İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali Sergisi" ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilim Merkezi'ni, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Camisi'ni ve Yerebatan Sarayı'nı gezme fırsatı buldu. Gezide öğrencilere, BİLSEM Sanat Birimi'nden Murat Özgen, Rehberlik Birimi'nden Berrin Özden, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyelerinden Mine Özgen ve Ceren Cengiz, görevli Necat Kurubaş ve Necati Kabak eşlik etti.
Araştırma gezisi hakkında bilgi veren kafile başkanı Murat Özgen, öğrencilere farklı bakış açıları ve dopdolu deneyimler kazandırmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, öğrencilerin "İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali Sergisi"nde yağlıboya tablolar, çizimler ve grafiklerden oluşan 270 eserin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanları yerinde inceleme imkanı bulduklarını söyledi. Özgen, "Sergide ressamlığının dışında yazarlık, fotoğrafçılık, heykeltıraşlık, sahne ve kostüm tasarımı, film yönetmenliği, matematik, fizik, astronomi, tıp ve DNA konusuyla yakından ilgilenmiş Salvador Dalí'nin çok yönlü dehasının bir özelliği tanıtılıyordu.

Ayrıca Bu evrensel sanatçının düşüncelerini, ikonografisini ve olağanüstü sürreal dünyasını daha yakından tanıma fırsatını bulduk. İnceleme ve araştırma gezimizin ikinci durağı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilim Merkezi oldu. Optik yanılsama, mekanik, elektrik manyetizma, matematik, DNA, uzay, akışkanlar mekaniği, genel fizik, ses ve titreşimle ilgili gösteriler öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi. İstanbul Modern Sanat Müzesini de gezen öğrencilerimiz Geleneksel gölge tiyatrosunun çağdaş sanat dünyası üzerindeki etkilerini keşfe çağıran 'Gölgeye Övgü' sergisini; Güney Afrikalı sanatçı William Kentridge'in eserlerinden operadan esinlendiği illüstrasyonlarını, Jockum Nordström'un oyunbaz çizim ve kolajlarını, ünlü Amerikalı sanatçı Kara Walker'ın resimlerini, siluet enstalasyonları ve videolarını, Katariina Lillqvist'in Gümüş Ayı ödüllü kukla animasyonunu, filmlerini, el işi kuklalarını, 20. Yüzyıl'ın en tanınmış sinemacılarından, tek resim çevrimli animasyon (stop-motion) tekniğinin ustası Ladislas Starewitch'in eşsiz çalışmalarını, Andrew Vickery'nin bağımsız tiyatrosunu, Haluk Akakçe'nin videosunu, Nathalie Djurberg'in kil animasyon tekniğiyle gerçekleştirdiği videolarını ve Christiana Soulou'nun insan hallerini yansıttığı çizimlerini, Karagöz örneklerini, Ara Güler fotoğraflarını, Karagöz oyunu tasvirleri ve Karagöz'ün günlük yaşamımıza kattığı renkliliği gösteren çeşitli nesneleri ve İnsan Halleri Fotoğraf Sergisini izleme olanağı buldular. Öğrencilerimizle birlikte Türkiye ve Dünya' nın tarihi üzerinde yeniden düşünme ve hayal etme olanağı bulduk. Ayrıca öğrencilerimiz; Sultanahmet Camii' nin, Dolma Bahçe Sarayı'nın ve Yerebatan Sarnıcı'nın muhteşem mimarisini ve ihtişamını yakından görme ve dokunma şansına sahip oldular" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 12:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?