16
Eylül
2024
Pazertesi
BALIKESİR

AKP Balıkesir Milletvekili Özgün:' İstifa ettirecek bir durum yok'

AK Parti il binasında gerçekleştirilen basın toplantısında geride kalan yeni yasama dönemini KİT Komisyonu olarak başarılı çalışmalarla geçirdiklerini belirten Özgün, "KİT Komisyonu olarak çok dolu bir çalışma dönemi geçirdik. Meclis’te en çok çalışan komisyonlardan birisi oldu. Daha önceden birikmiş görüşülmeyen birçok konu görüşüldü. Yani biz görevimizi yaptık" dedi.


Son zamanlarda Türkiye’nin en büyük sendika konfederasyonu Türk-İş ile Hak-İş arasında tırmanan gerginliğe de değinen Özgün, bunun bir sendikal mücadele olduğunu belirtti. İşçilerin üyelik konusunda özgür hareket edebilmesi gerektiğini savunan Özgün, "Bence de doğrusu odur. Yani, isteyen istediği sendikaya gider, girer. Sendikal mücadeledir, o ayrı bir platform. Bakanlık olarak bizim bu konuda herhangi bir yetkimiz yok, böyle bir şeyin içinde olmadık" diye konuştu.


Özgün, Pamukova’daki kazayla ilgili yöneltilen, "Eğer siz Ulaştırma Bakanı olsanız istifa eder miydiniz?" şeklindeki bir soruya, teknik incelemelerin sonucunda hazırlanan raporda demir yollarında hata bulunması halinde bu yönde bir istifanın gelebileceğini, ancak şu an için böyle bir şeye gerek olmadığını söyledi. 6 Eylül 2004 tarihinde İzmir-Balıkesir-Bandırma arasında sefer yapacak olan "6 Eylül Ekspresi" isimli hızlı trenin hizmete gireceğini açıklayan Özgün, yaşanan kazanın çalışmalara bir engel teşkil etmeyeceğini vurguladı. Özgün sözlerini şöyle sürdürdü:


"Tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun diliyorum. Bir daha böyle kazaların olmamasını temenni ediyoruz. Ama, böyle bir kazanın olması Türkiye’nin demiryolu taşımacılığından vazgeçmesi anlamına gelmiyor. Kazayla ilgili teknik adamların incelemesi devam ediyor. Nedenini hep birlikte göreceğiz. Teknik çalışmanın görülmesi lazım, sonuç görülmeden onu, bunu suçlamak çok doğru değil. Ama, tabi ki muhalefet kendince bir şeyler söylüyor, ona da bir diyeceğimiz yok. Teknik rapordan, ’Devlet Demir Yolları yönetimi bu işte yanlış yapmıştır’ gibi bir sonuç çıkarsa, o durum farklı tabii. Ama şu anda henüz durumun ne olduğu kesinlikle belli olmadan böyle bir şeye bence gerek yok."


AK Parti il binasındaki basın toplantısında, Özgün ile bir gazeteci arasında ilginç diyalog yaşandı. Yerel Birlik Gazetesi Genel Koordinatörü Aziz Han, milletvekilinden yeni yasama yılına girildiğinde Balıkesir’e bir bakan kazandırmalarını istedi. Aziz Han, milletvekillerinin Ankara’da Balıkesir’in hakkını yeterince aramadıklarını ileri sürdü. Başbakan Erdoğan’ın, AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı’nın seçim başarısını plaketle ödüllendirdiğini hatırlatan Han, "Başbakan, Balıkesir’e bir bakanlık versin, ben ödül olarak bunu kabul ederim" dedi.
Özgün ise Balıkesir’in hakkının verildiğini belirterek, hiç kimsenin endişe etmemesini istedi.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 19:40:02
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 19:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?