16
Eylül
2024
Pazertesi
BALIKESİR

ANAP, Balıkesir adaylarını tanıttı

Anavatan Partisi (ANAP), Balıkesir'de kesinleşen belediye başkan adaylarıyla kamuoyunun önüne çıktı. ANAP'ın Balıkesir'de merkez, 12 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 20 belediyede seçimlere gireceği bildirildi.
Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki toplantıya partililer büyük ilgi gösterirken, açılış konuşmasını yapması beklenen ANAP İl Başkanı Cenk Tunçsiper, bir sürprizi olduğunu söyleyerek cep telefonuyla Genel Başkan Nesrin Nas'a bağlandı. Canlı telefon görüşmesiyle Balıkesir'deki toplantıya katılan Nas, ANAP'ın ilkelerini taviz vermeden yaşatmak durumunda olduklarını belirterek, "Şu dönemde en çok aranan parti Anavatan'dır. Biz şantaja boyun eğenlerle değil, sizin gibi dürüst kişilerle görevdeyiz. Biz her zaman doğru yolda olduk, halkı aydınlatmaya devam edeceğiz. Türkiye'de yeniliklerle gündeme gelen parti ANAP'tır. Güneş her zaman güneştir" dedi.
Nas'ın sözleri, salondaki partililer tarafından uzun süre alkışlandı. Telefon bağlantısının ardından kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Tunçsiper, AK Parti hükümetini popülistlikle suçlayarak, "AK Parti yönetimi kısa sürede halk tarafından gömülecek. Hepimiz bu iktidara gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Adaylarını bile doğru olarak belirleyemiyorlar. Dev uyanıyor artık. Türkiye'nin bu deve çok ihtiyacı var. İyiyken kazanmak güzel, ama kötü günde yanında olabilmek çok önemli" diye konuştu.
ANAP'ın Balıkesir'de seçime gireceği ilçe ve beldeler ile belediye başkan adayları şunlar:
"Balıkesir'de Recep Adın, Ayvalık'ta Müjdat Soylu, Ayvalık Küçükköy'de Erol İnce, Edremit'te Halil Uzan, Edremit Zeytinli'de Hasan Arslan, Edremit Akçay'da A. Kutlu Ugulkay, Havran'da Mustafa İrtürk, Balya'da Bilal Altıntaş, İvrindi'de Selahattin Akgedik, İvrindi Kayapa'da Raşit Aygün, İvrindi Büyükyenice'de Ramazan Ereli, Bigadiç'te Davut Uzuner, Kepsut'ta Sabir Arslan, Susurluk'ta Hayrullah Köroğlu, Manyas'ta Necmi Çetin, Manyas Kızılköy'de Ekrem Öztürk, Gönen'de Ali Köse, Bandırma'da Mustafa Gönenlioğlu, Bandırma Edincik'te Fevzi İpek, Erdek'te Yeşim Satırlı."
Seçimlerde iddialı olduklarını söyleyen adaylar, toplantıya katılan Belediye Başkanı Ziyaettin Tan, il ve ilçe başkanları ile birlikte sahneye çıkarak partilileri selamladı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 23:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?