8
Eylül
2024
Pazar
BALIKESİR

Bakan Çelik: 'Eğitim kalitesi artacak'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’de ilk defa yapılan müdür muavinleri sınavında 46 bin kişiden 3 bin tanesinin barajı geçmesinin vahim olmadığını belirterek, "Ben sonucu başarısız bulmuyorum, bundan sonra kalite daha da artacak" dedi.

Bazı ziyaret ve okul açılışları yapmak üzere uçak ile Balıkesir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bürokratlarıyla birlikte Vali Atıl Üzelgün’ü makamında ziyaret ederek brifing aldı.
Brifingten önce kısa bir açıklama yapan Bakan Çelik, sorunları Ankara’dan izleyip masa başında oturarak çözüm üretme mantalitesinin artık ortadan kalktığını söyledi. Çelik, "Biz sadece uzaktan bakarak kağıt üzerinde inceleme yapıp masa başında çözüm düşünmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bizzat yerinde görüp, inceleme yaparak ve yerinden yönetim anlayışıyla mahalli idarecilerimizle bunu paylaşmak üzere illere yaptığımız gezilerimizi Sivas’tan başlattık ve bunu sürdürüyoruz. Bürokraside sadece Ankara’da oturarak Türkiye’nin en ücra köşesindeki yerlerin sorunlarına karar vermek çare değildir. Yılda bir kez de olsa bunu mutlaka yapmak zorundayız. Benden önce buraya gelen arkadaşlarım Balıkesir’in bir MR’ını çekmiştir, akşama da konsültasyon yapacağız" dedi. Okul müdür muavinleriyle ilgili yapılan ve 43 bin kişinin geçemediği sınavı değerlendiren Milil Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şöyle konuştu:
"70’in üzeri başarılı, altı başarısız. Bu göreceli bir bakış. Sınav sonucu bizim bu işi ne kadar ciddiye aldığımızın bir göstgergesidir. Türkiye’de bu sınav ilk defa yapılıyor, arkadaşlarımız hazırlıksız yakalanmış olabilir. Bu sonucu çok başarısız bir sonuç olarak değerlendirmiyorum. Sorular gerçekten zordu, bu bizim ne kadar elemeci olduğumzu gösterir. 70 değil de, "40 - 50 alanlar da müdür muavini olabilir" dersek o zaman başarı ve kalite oranı düşer. Ancak, bu kadar vahim bir durum da söz konusu değil".

Özürlülerle ilgili bir soruya da cevap veren Bakan Çelik, "Özürlü insanları diğer insanlardan tecrit ederseniz, o özürlülük ruh hali sonsuza kadar devam eder ve onların gelişimleri sağlıklı olmaz. Bir kaynaştırma eğitimi yapılıyor. Türkiye’de birçok insan, evladının özürlülüğünü ifade etmekte zorlanıyor, bunu bir ayıp olarak görüyorlar. Halbuki bu bir kusur değildir. Ne olursa olsun, çok açık yüreklilikle bunu beyan etmek ve paylaşmak lazım" diye konuştu.
Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ile Belediye Başkanı Sabri Uğur ve AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşlik ettiği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik valilik ziyaretinin ardından sırasıyla belediye, üniversite, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından il merkezinde eğitim - öğretime yeni başlayan Zafer İlköğretim Okulu ile merkeze bağlı Bakacak Köyü İlköğretim Okulları’nın açılışlarını yaptıktan sonra Burhaniye İlçesi’ne geçecek.

balıkesir
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 11:32:42
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 12:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?