8
Eylül
2024
Pazar
BALIKESİR

Balıkesir’de Akademik Odalar Birliği kuruldu

Balıkesir Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının dönem sekreteryasını, yardımcılığını mühendisler odası’nın yaptığı Balıkesir AOB, Balıkesir Valiliği ziyaretin ardından Tabipler Odası’nda yaptığı toplantıyla resmen kuruluşunu açıkladı. Yaklaşık 20 odadan oluşan Balıkesir Akademik Odalar Birliği (BAOB)’nin ilk toplantısında oda başkanlığı ve üyeler yer aldı.

oplantının açılış konuşmasını Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı R. Onur Yılmaz ve Makine Mühendisleri Odası Başkanı Esin Döndüoğlu birlikte yaptı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Balıkesir şehri için herkesin yapabileceği bir iş olduğu düşüncesinden yola çıkarak özelde ilimizde genelde yurdumuzdaki gelişmeleri uzmanlık alanları kapsamında değerlendirerek bu bilgilere dayalı çalışmalar planlamak üzere Balıkesir’de kurulu bulunan veya temsilciliği olan Akademik Odalar olarak birlikte çalışma kararı aldık.

Bu yaklaşımdan yola çıkarak kurulan birlimizin amacı; Ulu önder Atatürk’ün kurduğu bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak ve onu hukukun üstünlüğü ilkesi ile çağdaş bilimsel değerler ışığında ileri götürmek, edindiği bilimsel birikimler ile çalışan meslek sahibi kesimleri temsil eden meslek odalarının paylaştığı ortak değerleri geliştirmek dayanışma ve güç birliği ile daha kapsamlı çalışmalar yaparak ilimize faydalı hizmetler üreterek şehrimizi bir dostluk ve kardeşlik anlayışı ile kaynaşmış bir kent kültürüne ulaştırmak sağlıklı insan sağlıklı toplum sağlıklı kent ve sağlıklı çevre hedefiyle; bütünleştirmek toplumun sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmaktadır.” denildi.

Balıkesir.net
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 10:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?