16
Eylül
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Balıkesir'de bir aşk hikayesi

Babası tarafından evden atılan 32 yaşındaki Faruk Gülen, 7 aylık hamile eşiyle birlikte inşaatlarda yaşıyor. Kendilerini fark eden vatandaşların verdikleri bir yudum ekmek ile karınlarını doyuran Gülen çifti, önümüzdeki günlerde bir de erkek bebek bekliyor. Faruk Gülen, babasının, kendisini öldürmekle tehdit ettiğini, evlatlıktan reddettiğini, ayrıca patronlarıyla görüşüp işten atılmasını sağladığını iddia etti. Tüm bu olanlardan sonra valiliğe gidip yardım isteyen Gülen ve psikiyatrik rahatsızlığı olan eşi Havze Gülen’e sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmeleri için yeşil kart verildi.

Kendisi akciğer hastası, eşi de hamile olan Gülen, "Benim tek suçum, parkta görüp haline acıdığım bu garibanı alıp evlenmek oldu. Biz bir birimizi seviyoruz. Yakında çocuğumuz da olacak. Mutlu yaşamak istiyoruz, neden engelliyorlar? Eğer insanlık buysa, helal olsun" diyerek gözyaşına boğuldu.

Babasının ölüm tehditlerinden korkarak her gece başka inşaatlara gidip kaldıklarını, sabah erkenden de kimse fark etmeden binalardan ayrıldıklarını söyleyen Gülen ile eşi, her şeye rağmen yaşama umutlarını kaybetmemeye çalışıyor. Yardım için valilik ve belediyeye gittiklerinde, "Ramazan ayını bekleyin, o zaman yardım yapabiliriz" cevabını aldıklarını söyleyen Faruk ve Havze Gülen, barınabilecekleri bir yer ve iş için uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Eşi Havze ile Balıkesir’deki parkta karşılaştığını ve aşık olduğunu anlatan Faruk Gülen, küçük yaşlarda Bursa’da bir aileye evlatlık verilen karısının, üvey anne ve babasının ölmesi üzerine sokaklara düştüğünü söyledi. Kendisini görünce evlendiklerini, ancak 2 gün sonra altlı üstlü oturdukları baba evinden sokağa atıldıklarını belirten Gülen, ne yapacaklarını bilemediğini ifade etti.

Gülen’in, kendisini ölümle tehdit ettiğini ve sokağa attığını ileri sürdüğü babasıyla mahkemelik olduğu öğrenildi.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 11:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?