8
Eylül
2024
Pazar
BALIKESİR

Bir kapkaç olayı da Balıkesir’de yaşandı

Son günlerde kamuoyu gündemine gelen bir kapkaç olayı da Balıkesir’de yaşandı. Ankara - İzmir seferini yapan 9 Eylül Ekspresi’nde bayan yolcuların omuzlarındaki çantaların askı kollarını ustura bıçağı ile kesip kapkaç yöntemiyle çaldıktan sonra kaçan 1 kişi, polisler tarafından yakalandı.

Dün gece yarısı saat 00.30 sıralarında Balıkesir tren garındaki olayda, trende yolcu olarak bulunan A.A isimli bayanın kompartımanda ve koltuk üzerinde bulunan çantası ile yine aynı trende bulunan D.Ü isimli bayan yolcunun da çantasının askı kolunu ustura ile keserek kap kaç suretiyle çalan Habil K. (Kahraman - 22) isimli şüpheli, kadınların verdiği eşgal üzerine yapılan takip sonucu çaldığı çantalarla birlikte kısa sürede yakalandı. Çantalar yolculara teslim edilirken kapkaççı gözaltına alındı.

Balıkesirli olduğu bildirilen Habil K. isimli usturalı kapkaççının Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’de yapılan sorgulamasında, bayramın ikinci günü Kasaplar Mahallesi, Vasfıçınar Caddesi’ndeki bir evde meydana gelen hırsızlık olayının faili olduğu anlaşıldı. Şahsın evinde yapılan aramada, bayramda çaldığı cep telefonu ele geçirilip sahibine teslim edildi. Habil K.’nın bilgisayardan yapılan güvenlik sorgulamasında hırsızlık, adam kaçırma, çocuk kaçırma, ırza geçmek, kadın ticareti yapmak gibi 11 ayrı suçtan sabıkalı olduğu belirlendi. Habil K.’nın bir süre önce çantası çalınan Sütlüce Mahallesi’nin bayan muhtarının çantasını da çalan şüpheli olduğu, ayrıca sahte kimlik kullanma olayına da karıştığı belirlendi. Akşam saatlerinde adliyeye çıkarılacağı bildirilen Habil K.’nın, emniyetteki işlemlerinin henüz tamamlanmadığı, son anda çıkan başka suçlarla ilgili savcılıktan 1 gün daha ek süre alındığı, kapkaççının yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 09:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?