16
Eylül
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dünya Su Günü Balıkesir'de kutlandı

Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün, 'global ısınma' konusuna dikkat çekerek, "Dilerim, gelecekten yatacak yer buluruz" dedi.
Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü'nün '22 Mart Dünya Su Günü' münasebetiyle düzenlediği törende konuşan Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün, dünyada dün ve bugün petrol için verilen savaşın gelecekte su için verileceğini söyledi. DSİ 25. Bölge Müdürlüğü'nün Çayırhisar Tesisleri'ndeki törende, ilköğretim okulları arasında gerçekleştirilen, "Su ve Afetler" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Üzelgün, şunları söyledi:
"Su kaynaklarını gerektiği gibi kullanamıyoruz. Doğaya gereksiz müdahaleler yapılıyor. Eğer böyle devam edersek, gelecek nesiller bizi sanık sandalyesine oturtacaklardır. Ayrıca, erozyon nedeniyle her yıl Kıbrıs Adası büyüklüğünde toprak parçası kaybediliyor. Son 20 yıldaki iklim değişiklikleri global ısınmadan kaynaklanıyor. Kışın ortasında yazdan kalma bir gün, günlük güneşlik bir bahar havası normal değil. Gerçekte mevsimler kendini icra etmelidir. Global ısınma konusunda toplum bilinçlendirilmeli. Dilerim, gelecekte yatacak toprak buluruz."
DSİ 25. Bölge Müdürü Şahin Durukan ise suyun yaşam ve sağlık için vazgeçilmez bir temel ihtiyaç olduğunu, dünya ve ülkemizdeki su potansiyelinin kirletilmesine karşı alınması gereken önlemleri vurguladı.
Törende, resim ve kompozisyon dalında ilk 3 dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında, Burhaniye Mustafa Keskin İlköğretim Okulu'ndan Ozan Hakan 1., Dursunbey Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Özge Özçiçek 2. ve Bandırma İlköğretim Okulu'ndan Ekin Demirel 3. oldu. Kompozisyon yarışmasında ise Balıkesir Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndan Tuğçe Süslü 1., Altınoluk Zahit Eroğlu İlköğretim Okulu'ndan Fatma Çiğdem Şahin 2. ve Havran Küçükşapçı İlköğretim Okulu'ndan Aliye Koç da 3. oldu.
BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 22:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?