8
Eylül
2024
Pazar
BALIKESİR

Öğrenci Meclisi başkanını seçti

Balıkesir Öğrenci Meclisi 1. Birleşim Toplantısı İl Genel Meclisi Salonu’nda yapıldı. İl Öğrenci Meclisi Başkanı, Ayvalık Lisesi son sınıf öğrencisi İ.Cavit Sayar oldu.

Balıkesir Özmerkez binasında bulunan İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay ve protokol konuşmalarının ardından toplantı, İl Öğrenci Meclisi üyelerinin ant içmeleri, Geçici Başkanlık Divanı’nca Başkanlık Divanı’nın, Meclis üyelerinin ve meclisin görevlerinin açıklanması, başkan adaylarının Geçici Adaylık mektuplarını Divan’a bildirmeleri ve Geçici Başkanlık Aday listelerinin okunmasıyla devam etti.

Geçici Başkanlık Aday Listesi’ndekilerin alfabetik sıraya göre 5’er dakika süre ile kendilerini tanıtmaları ile devam eden toplantıda en çok dikkat çeken ise toplantının Balıkesir İl Genel Meclisi’nde olduğu kadar ciddi bir ortamda gerçekleşmesi oldu. 5 başkan adayının yarıştığı seçimde, her başkan adayının kendi Yönetim ve Yürütme Kurulu Listesi bulunuyordu. Başkan adaylarının seçim sonuçları açıklandığında 2 oy alan Merkez H. Fahriye Eğinlioğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Derya Yasir Yenal, 13 oy alan Balıkesir Lisesi Öğrencisi Tuğba Çal, 17 oy alan Bigadiç Cumhuriyet Lisesi’nden Emin Çal ve 24 oy ile başkanlığa en çok yaklaşan isim olan Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Gözdenur Pala, başkan olamamanın üzüntüsünü yaşadılar. İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı’nı, 30 oy alan Ayvalık Lisesi son sınıf öğrencisi İlhan Cavit Sayar kazandı.

Başkan olduğunu öğrenen İ.Cavit Sayar, yanına kendi Yönetim Kurulu üyeleri olan 1. Başkan Vekili Murat Oğuz, 2. Başkan Vekili Fatma Kurban ve Katip üyeler Canan Sarıca, Ozan Kayahan ile Vedat Toprak’ı alarak meclis makamı koltuklarına oturdular. İl Öğrenci Meclisi Başkanı İ. Cavit Sayar, kısar bir konuşma yaparak, oylarıyla kendisini başkanlığa taşıyan arkadaşlarına teşekkür etti.

Balıkesir
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 08:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?