Çanakkale'nin Biga ilçesinde kaymakamın evinin soyulması olayıyla ilgili tutuklanıp 3 ay cezaevinde yatan kalorifer tesisatçısı beraat etti. Yaşananlar, akıllara Ferhan Şensoy'un, 'Pardon' filmini getirdi.
İddiaya göre, 2007 yılında Çanakkale'nin Biga Kaymakamı Mustafa Gündoğan'ın konutuna giren hırsızlar, evden altınları alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık suçuna karışan şahısları Gönen'de işlettikleri bir dükkandan dolayı tanıyan ve kendisi de kalorifer tesisatçılığı yapan Ahmet Kara'ya ulaşan emniyet ekipleri, hırsızların yakalanması için kendilerine yardımcı olmasını istedi.
Kara, soyguna karıştığı iddia edilen şahıslarla buluşarak bu kişileri otomobiline bindirdi. Gönen'de yolu kesen polis ekipleri, Kara'nın otomobilindeki şahısları gözaltına aldı. Kara da ifade vermesini isteyen polisler ve gözaltına alınanlarla birlikte Biga'ya gitti. Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Kara, mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan sonra olayın zanlılarının ifade değiştirmesiyle ikinci kez çıktığı mahkemede tutuklandı. 3 ay boyunca Çanakkale'de cezaevinde yatan Kara, suçsuzluğunun anlaşılmasından sonra beraat etti.
Polise hırsızların yakalanması için yardım ettiğini ancak tanık iken sanık durumuna düştüğünü öne süren Ahmet Kara, suçsuz yere yattığı 3 ay hapis cezasından dolayı kendisini hırsızların lideri olarak suçladığını iddia ettiği dönemin Biga Emniyet Müdürü'ne dava açacağını söyledi. Başından geçen olayları anlatan Kara, "Biga Kaymakamı'nın evi soyulmuş. Soyan kişiler daha önce Gönen'de esnaflık yapıyordu. Ben de bunların asıl kimliklerini bilmediğim için onlarla tanışmıştım. Ben de yıllardır Gönen'de su ve kalorifer tesisatçılığı yapıyordum. Polisler benden kendilerine hırsızların yakalanması için yardımcı olmamı istedi. Ben de kanuna yardımcı olmak için kabul ettim. Ancak bu şahısların kendilerini benim yakalattığımı bilmemelerini istedim. Polislerle anlaşmamıza göre hırsız olduklarından şüphelenilen şahıslarla buluşarak onları otomobilime aldım ve Gönen'de seyir halindeyken aracım polis tarafından durduruldu. Anlaşmamıza göre ben de dahil hepimizi gözaltına alarak Biga'ya götürdüler. Ben kanuna yardımcı olduğumu düşündüğüm için serbest kalacağımı bekliyordum. İlk mahkemeye çıktığımızda olayı anlattım ve serbest kaldım. Olaya karışan diğer şahıslar da benim olayla ilgimin olmadığımı söyledi.
Ancak zamanın Biga Emniyet Müdürü beni hırsızların lideri olarak suçladı ve serbest bırakıldığımı öğrenince hırsızlara kendilerini benim yakalattığımı söyledi. Bunun üzerine şahıslar aynı gün ikinci kez savcının yanına çıkarak ifade değiştirip çaldıkları malları bana teslim ettiklerini söyledi. Bunun üzerine ben mahkemede tutuklandım ve 3 ay boyunca Çanakkale'de cezaevinde yattım. Benim polislerle anlaşmam, görüşmelerim ortadaydı. Benimle birlikte olan polisler de benim kendilerine yardım ettiğimi söyledi. Ancak haksız suçlamayla 3 ay boşu boşuna hapis yattım. Üçüncü mahkemede suçsuzluğum ispatlanınca beraat ettim" iddialarında bulundu.
Hapisten çıktıktan sonra işinden olduğunu ve insanların kendisine suçlu gözüyle baktığını belirten Ahmet Kara, "Mahkeme beraat verdi ve temize çıktım. Ancak insanların bana bakışları değişti. Ben insanların evlerine girerek tesisat yapan birisiydim. Ancak artık hırsız olarak görülen bir kişiye kimse iş vermiyor. Öğretmen kızımın düğünü vardı oraya gittim, orada bile büyük tedirginlik içindeydim. İşim kalmadığı, insanların bakışları değiştiği için evimi satıp Gönen'den 1 yıl önce ayrıldım. Şimdi geri döndüm ancak iş bulamıyorum. Etrafımdaki insanlar bana suçlu gözüyle bakıyor. Ben bu suçlamayı yapan dönemin Biga Emniyet Müdürü'ne tazminat davası açacağım. Mahkeme yeni tamamlandığı için bekledim. Dosyayı avukatıma verdim. Ben polise yardımcı oldum, ancak 3 ay hapis yattım. Hırsız damgası yedim ve işimden oldum. Bir daha ne görürsem göreyim hiçbir şeye karışmam. Artık temize çıkmak istiyorum" ifadelerini kullandı.