8
Eylül
2024
Pazar
BALIKESİR

Toplu konut projesinin temeli atıldı

Balıkesir’de toplu konut projesinin 296 dairelik ilk etabının temeli törenle atıldı. TOKİ’nin açtığı ihaleyi kazanan Şimşekler şirketinin yapacağı toplu konutların temeli, Başkan Sabri Uğur tarafından atıldı.

Toplu konut inşaatlarını belediyenin kontrol edeceğini belirten Uğur, dairelerin konutların 360 gün sonra vatandaşlara teslim edileceğini, şirketin inşaat çalışmasını 1.5 günde bir kat çıkarak yürüteceğini bildirdi. Uğur, D ve C tipi konutların 4 ve 8 katlı, 3 tip olan toplu konutların 85, 119 ve 124 metrekare olacağını kaydetti.

Toplu konutların satışının kar gayesi güdülmeden TOKİ tarafından organize edileceğini söyleyen Uğur, satış hususunda kimsenin endişe duymamasını isteyerek, "Öncelikle evi, mülkü olmayan, üzerine gayri menkul kaydı bulunmayan vatandaşlarımız buradan ev sahibi olma hakkını elde edecek. İnşaatlar su basman seviyesine gelince talepler kabul edilecek. Yüzde 10, 15 veya 20’sini peşinat olarak yatıracaklar. 5 ve 10 yıl vadeli ödeme planıyla kendi evlerinin sahibi olacaklar. Bununla alakalı tüm işlemler Ziraat Bankası aracılılığıyla yürütülecek. Toplu konutlarla ilgili yapılacak ilanları herkes duyacak, geçiştirmek yok. Herkes ev sahibi olacak, evsiz aile kalmaması için çalışacağız. Arz talep dengesine göre, toplu konut yapımları devam edecek" dedi.

Uğur, Bursa yolu üzerindeki şehre hakim bir noktada yer alan toplu konutların deprem yönetmeliklerine dikkat edilerek yapıldığını vurguladı. Toplu konutların başlı başına sosyal ve çevre düzenlemesiyle örnek bir uydu kent olacağını belirten Uğur, "Burası sadece vasıflı konut değil, aynı zamanda vasıflı çevre ve vasıflı bir mahalle olacak. Yepyeni bir kent kimliği taşıyacak. Toplu konut bölgesinin yüzde 85’i yeşil alan olarak düzenlendi" dedi.

Müteahhit firma yetkilisi İsa Şimşek, TOKİ ile Balıkesir’de ikinci defa toplu konut işi yaptıklarını, 296 konutu günde 1 kat bitirme hedefiyle 360 günde tamamlayıp teslim edeceklerini söyledi. İkinci etapta yapılacak 496 konutun ihalesinin ise yıl başında gerçekleştirileceği öğrenildi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 10:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?