8
Eylül
2024
Pazar
BİLECİK

1. Bilecik Tiyatro Festivali sona erdi

Bilecik’te birincisi gerçekleştirilen Tiyatro Festivali, sanat ve nitelik açısından daha ilk yılında tahmin edilenin üstünde bir başarıyı yakaladı. Festival, gerek ulusal basından gerekse tiyatro dünyasından büyük ilgi gördü.

22 - 28 Kasım 2004 tarihleri arasında gerçekleştirilen Tiyatro Festivali, Bilecikliler tarafından ilgiyle izlendi. Festivalde, geçtiğimiz sezonun başarılı ve ödüllü tiyatro oyunlarından bazıları sahnelendi.

Festivalin onur konuğu olan Lale Oraloğlu, iki gün önce bir kaza geçirmiş olmasına rağmen, kırık ve alçı içindeki bacağı ile Bilecik’e geldi. Oraloğlu, rahatsızlığına rağmen sahneye çıkarak ödülünü aldı.

Festivalde Nedret Güvenç, Hadi Çaman, Suna Keskin ve Yıldız Kenter'e ödül verildi. Ayrıca Taceddin Diker’e “Yaşayan En Büyük Karagöz Ustası”, Ramiz Balakin’e “Karagöz’e Doğan Genç Bir Işık”; Can Murat Şengel’e “İstanbul’un En Uzun Soluklu Amatör Tiyatrosu”  dalında ödül sunuldu.

Öte yandan, festivalde sahnelenmesi planlanan "Aşk Mektupları" adlı oyun başrol oyuncusu Toron Karacoğlu'nun rahatsızlanması nedeniyle yerini başrolünü Metin Serezli’nin oynadığı "Pembe Pırlantalar" adlı komediye bıraktı. Bu değişikliği açıklamak için Bilecik'e gelen tiyatronun duayenlerinden Nedret Güvenç, Karacaoğlu iyileşir iyileşmez oyunu sergilemek için Bilecik’e gelecekleri sözünü verdi.

Bu arada kırkıncı sanat yılının heyecanını yaşayan Metin Serezli, ilk kez Bilecik'te sahneye çıktığını ve bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Festivalde, "Kanlı Nigar", "Pembe Pırlantalar", "Salı Ziyaretleri", "Şaşkın Aşıklar", "Son Perde", "Oskar ve Pembeli Meleği", "Tıpkı Sen Tıpkı Ben", "Karagöz ve Kukla Temsilleri" adlı oyunlar sahnelendi. Oyunları toplam 5 bin 650 seyirci izledi. Kukla ve Karagöz sanatçıları da 8 temsilde toplam 2 bin seyirciye gösteri yaptı.

Hakan Uygun
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 10:41:18
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 16:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?