8
Eylül
2024
Pazar
BİLECİK

Bilecik'in çehresi değişiyor

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 8.5 ayda gerçekleştirdiği yatırımları gazetecilere gezdirdi.

Geziye Bilecik’in girişinde bulunan şelaleden başlayan Yağcı, "Türkiye’nin en büyük tabii şelalesi ve Hamsu Deresi’ndeki ıslah çalışmaları bittiğinde, Bilecikliler aileleri ile rahatlıkla gezip nefes alacakları bir mekana kavuşmuş olacak" dedi.

Daha önceki dönemlerde cesaret edilemeyen yerleri sahipleriyle anlaşıp kamulaştırarak 130 bin metrekarelik yol yapıldığını anlatan Yağcı, yol yapmadan Bilecik’e şehir demenin mümkün olamayacağına dikkat çekti.

Refüj ve meydanlara dikilecek çiçekleri yetiştirmek için 600 metrekarelik alana sera kurduklarını da kaydeden Başkan Yağcı, "Şehir mezarlığını özel bir firmaya ihale ettik. Ağaçların budanması ve mezarlığın temizliğini firma yapıyor. Buradan çıkan odunları da fakirlere yakacak olarak vereceğiz" diye konuştu.

Belediyenin atölyesini de gazetecilere gezdiren Yağcı, çocuk parklarındaki oyun aletlerini ve oturma gruplarını kendilerinin ürettiğini anlattı. Yağcı, yaz başında bütün mahallelere çocuk oyun alanları yapacaklarını, parkı bulunmayan mahalle bırakmamayı hedeflediklerini söyledi.
Bu arada, vatandaşlar yol inşaatında çalışan belediye işçilerine tatlı ikram etti.

BİLECİK (İHA) -
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 17:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?