8
Eylül
2024
Pazar
BİLECİK

Bilecikli Doğan'ın azmi: Tornacıydı doktor oldu

Bilecik'te, torna işçiliğinden emekli olduktan sonra tıp fakültesini bitirerek doktorluğa başlayan Cengiz Doğan, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını gözler önüne serdi.

56 yaşındaki Cengiz Doğan, emekli olduktan sonra kavuştuğu hekimlik diplomasıyla Bilecik Devlet Hastanesi'nde doktorluk yapıyor. İlkokul mezunu olarak iş hayatına atılarak, bir tornacının yanında çıraklık yapmaya başlayan Doğan, o yıllarda girdiği çıraklık okulunu birincilikle bitirince, tahsilin yaşı olmadığı gerçeğini kavradığını söylüyor. Yıllarca, mesleğini gündüzleri icra ederken, geceleri de usanmadan ders çalışarak dışarıdan orta okul ve liseyi bitiren Doğan, daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Azimli tornacı, 42 yaşında SSK'dan emekli olduğu yıl, fakülteyi başarıyla bitirerek senelerdir hayallerini süsleyen doktorluk ünvanına kavuştu.

Cengiz Doğan, şu an Bilecik Devlet Hastanesi acil servisinde, mesleğini büyük bir zevkle yapıyor. Her gün yüzlerce hastaya bakan işçi emeklisi, okumanın yaşının olmadığını belirtirken, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını herkese gösteriyor.

BİLECİK - İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 15:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Seyfettin Şahin IP: 212.175.112.xxx Tarih : 30.06.2006 16:36:00
Sayın doktorumuz bir azim,başarı abidesi.Bazen derslerimle kendisini öğrencilerime anlatırım.Azmin elinden hiçbirşey kurtulmazmış derim.Kendisine Allah uzun ömürler versin.Böyle bir başarı ve azmin önünde saygıyla eğilirim.