8
Eylül
2024
Pazar
BİLECİK

Bilecik'te tarihi okul koyunlara kaldı

Bilecik'te Sultan II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan tarihi okul binası çürümeye terk edilirken, okulun bahçesinde koyunlar otluyor.
1905 yılında Bilecik Rüştiyesi adı altında hizmete giren ve çatısı altında nice bürokratın, bilim adamının eğitim gördüğü tarihi binanın içler acısı hali tepkilere sebep oluyor. 1934 yılında Bilecik Orta Okulu, daha sonra Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesi, 1.5 sene öncesine kadar ise Şeyh Edebali Orta Okulu olarak kullanılan tarihi bina terk edilince harabeye döndü. Camları kırılan, sıvaları dökülen okulun içi mezbelelik bir hal aldı. Yakın zamana kadar öğrencilerle cıvıl cıvıl olan tarihi okulun bahçesinde ise koyunlar otluyor.
Bir asır boyunca eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılan tarihi binaya yetkililerin sahip çıkmasını isteyen vatandaşlar, "Dedelerimiz, babalarımız, biz ve çocuklarımız bu okulda okudu. Depremlere rağmen duvarlarında tek bir çatlak bile olmayan bu tarihi okul 1.5 sene önce boşaltılarak kendi haline terk edildi. Camları, kapıları kırılan okulun değerlendirilmesini istiyoruz. Sultan Abdulhamid Han'ın hatırasının yaşatılması için basit bir tamirat ile okul faal hale getirilebilir. Çatısı altında 5 neslin eğitim gördüğü bu binaya yetkililer sahip çıksın" dedi.
BİLECİK - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 16:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent susam IP: 194.54.33.xxx Tarih : 24.07.2004 13:39:08
ne olacak tarihine ,kültürüne sahip bir toplumdan ne beklenir. yazıklar olsun.bu zihniyet çürümüş.birde gelişmişlikten bahsediyoruz. euorvision şarkı yarışmalarında birinci olmakla gelişilmiyor.