8
Eylül
2024
Pazar
BİLECİK

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, kuruluşunun 20. yılını kutlarken, vergi rekortmenlerine de ödül verdi.

Abbate fabrikasında düzenlenen törende konuşan Bilecik TSO Başkanı Ahmet Özünlü, şehrin sosyo-ekonomik yapısını güçlendirmeye gayret ettiklerini belirterek, "Biz elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz; ama gücümüz belli bir yere kadar yetiyor. Bilecik bizim diyorsak, Bilecik’i hak ettiği yere hep beraber getirmeliyiz" dedi. Belediye Başkanı Selim Yağcı da, Bilecik’teki sanayi ve ticaret hayatının hedeflenen noktada ulaşması için herkesi göreve çağırdı.

Vali Ayhan Çevik ise, bir ilin kalkınmasında ticaret odalarının önemine işaret ederek, "Eğer yöneticiler, ticaret odalarından yeterince yararlanamıyorsa, o ilin kalkınması mümkün değildir. Bilecik, Türkiye’de yüzölçümü ve nüfusu itibariyle küçük illerden biridir. 81 ilin içerisinde nüfus itibariyle 70, yüzölçümü itibariyle 72 . sıradadır. Ama üretimi ve ihracatıyla önemli bir yerdedir. Küçük bir ilin yılda 1 milyar dolar ihracat yapması bizim için gurur kaynağıdır. Türkiye’ye biz Bilecik olarak çok şeyler veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yüksek seviyede gelir ve kurumlar vergisi ödeyen, en fazla ihracat yapan, istihdam oluşturan ve 500 büyük kuruluş arasında yer alan kişi ve kurumlara plaket verildi. Törene milletvekilleri Fahrettin Poyraz, Alaattin Güven, Yaşar Tüzün, Vali Ayhan Çevik, kaymakamlar, belediye başkanları ve iş adamları katıldı.

BİLECİK (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:04:24
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 17:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?