26
Haziran
2024
Çarşamba
GÜNCEL

15 özürlüye daha tekerlekli sandalye

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) ve Yıldırım Gazetesi'nin başlattığı "Bir Tekerlekli Sandalyede Benden Kampanyası"nda hayırseverlerin bağışladığı 15 tekerlekli sandalye engellilere dağıtıldı.

Daha önce 114 özürlüyü tekerlekli sandalyeye kavuşturan İZED ve Yıldırım Gazetesi, bugün Özkaya Düğün Salonu'nda düzenlenen törenle, 15 sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere verdi.

İZED Başkanı Halil Peynirci, bugüne kadar hayırseverlerin katkılarıyla İnegöl'ün çeşitli yerlerinde ikamet etmekte olan 114 özürlüye tekerlekli sandalye dağıtarak hayatlarını kolaylaştırdıklarını, İnegöl civarında 2 bin engellinin bulunduğunu, amaçlarının hepsine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

İnegöl Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ise, "Bu kardeşlerimizi görünce, ne yapabiliriz diye düşünüyorum. Allah kimseye sakatlık vermesin. İnegöl halkı çok hayırsever, bu kampanyaya ellerinden geldiğince destek verdiler. Hedefimiz, İnegöl'de hiçbir tekerlekli sandalyesiz kardeşimizin kalmamasıdır" diye konuştu.

Törene Kaymakam Erdoğan Bektaş ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ün yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 02:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?