8
Eylül
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Salih İbrahim Kırcalı

İNEGÖL SAĞLIK MESLEK LİSESİ

Bir dizi inceleme ve açılışlara katılmak için Bursa’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İnegöl İlçesi’nde hayırsever işadamı Salih İbrahim Kırcalı’nın yaptırdığı Sağlık Meslek Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Toplam 600 milyar liraya mal olan 8 derslikli İnegöl Sağlık Meslek Lisesi’nin açılışına Bakan Akdağ’ın yanı sıra, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır, İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve İl Sağlık Müdürü Osman Ayyıldız katıldı.

Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, işadamı Salih İbrahim Kırcalı’yı sağlık ve eğitime verdiği katkılardan dolayı tebrik etti. Okul binasını görünce çok mutlu olduğunu söyleyen Akdağ, "Eğitime ve sağlığa yapılan yatırım, insanlara yatırımdır. Bunların her ikisi de bir arada olunca mutluluk yaşamamak elde değil. Bizim öncelikli hedefimiz eğitimdir. Sağlık meslek liselerini daraltıyoruz. Daraltmamızın da sebebi 50 bin üzerinde iş bekleyen mezun olmasıdır. Bu alanda gençlerimize iş imkanı sağlamak için hükümet olarak yoğun çaba sarfediyoruz. Ayrıca, 11 bin 250 kişi, Sağlık Bakanlığı’na yardımcı personel olarak alıp, hastanelerdeki açığı kapatacağız ve en iyi hizmeti vereceğiz" dedi.

İşadamı Salih İbrahim Kırcalı’ya bir plaket veren Akdağ, ardından Sağlık Meslek Lisesi’nin ve bahçedeki Atatürk büstünün açılışını yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar