1
Haziran
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - BURSA
Belediye Sayfaları

İbrahim Orhan

Bursa’da, "Eğitime yüzde 100 destek" kampanyası kapsamında Orhan Holding tarafından Yenişehir’de yaptırılacak öğrenci yurdunun protokolü törenle imzalandı.

Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, Bursa’da eğitime destek kampanyası için 25 trilyon liralık bağış yapıldığını belirterek, "Eğitime yapılan destek geleceğe yönelik yapılan yatırımdır. Hedefimiz her hafta bir protokol imzalamak"dedi.

Yenişehir İlçesi’nde kapalı cezaevi ile Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi arasında kalan hazineden Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsil edilen 5 bin 145 metrekare arsa üzerine Orhan Holding tarafından yaptırılacak öğrenci yurdunun yaklaşık 950 milyar liraya mal olacağını ifade eden Köksal, "Yenişehir’in ilk yurdunu da Orhan Holding yaptıştı. Ancak burada yüksek öğrenim ile orta öğrenim öğrencileri birlikte kalıyorlardı. Bu bizim eğitim açısından arzu ettiğimiz bir durum değildi. Yeni yurdun yapılmasından sonra orta öğrenim öğrencileri burada kalacak. Bu eksikliği gideren Orhan Holding’e teşekkür ederim" diye konuştu.

Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Orhan da, eğitimin her şeyin başı olduğuna dikkat çekerken, "Biz bir şeyler yapabiliyorsak bu eğitilmiş insanlarla oluyor. Eğitime desteğimiz bundan sonra da devam edecek"şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra "H.Asiye İsmet Orhan" adının verileceği ortaöğretim öğrenci yurdunun yapımına ilişkin protokol, Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar ve hayırsever İbrahim Orhan tarafından imzalandı.

Protokol törenine, Yenişehir Kaymakamı Yücel Yavuz, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Yenişehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız ve Orhan Holding yöneticileri katıldı.

Toplam 2 bin 640 metrekarelik alana 2 katlı olarak inşaa edilecek 104 öğrenci kapasiteli yapılacak yurdun 2005-2006 öğretim yılında hizmete geçeceği bildirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar