16
Eylül
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Çanakkale Balıkhane esnafı dertli

13 iş yerinin bulunduğu balıkhanede 2 dükkanın açık olduğunu belirten Başkan Gökhan, "Esnaflar, iş yapamadıkları için dükkanlarını kapattıklarını söylüyor. Şu an 2 yer faaliyette. Ancak buraya kurulan bir balık hali var ve bu işlemek zorunda. Balıkhaneyi şu an için buradan kaldırmamız mümkün değil" dedi.

Gökhan, balıkhane esnafının kendilerine iskelede yer gösterilmesini istemesi üzerine, "Yer darlığı sebebiyle bu şimdilik mümkün değil. Yat limanının yan tarafındaki kayalıkların bulunduğu alana küçük satış yerleri yapmayı düşünüyoruz. Her gün bu konuyu düşünüyorum. Ancak oradaki kayaları nasıl kaldırırız, bilemiyorum. Bence en kalıcı çözüm, Salane Bar olarak bilinen yerin bir mendirekle çevrilerek, orasını liman haline getirmek ve balıkhaneyi oraya taşımak. Tabii bu büyük bir yatırım. Milletvekillerimizle bu konuyu görüşeceğim. Böylece balıkçı motorları limana yanaşıp, balıkları rahatlıkla buraya indirebilecekler. Böylece balıkhane esnafı da doğrudan balıkları alıp satabilecek" diye konuştu.

Gökhan, cuma pazarına da balıkçılar için yer yapılabileceğini dile getirdi. Bu arada, balıkhane esnafı, yat limanının bulunduğu bölgede özellikle akşam saatlerinde çok sayıda amatör balıkçının yakaladıkları balıkları vergi ödemeden satmasından yakındı. Gökhan, yıllardır Çanakkalelilerın buradan balık alıp yediklerini, bu balıkçıların vergilerini verip vermediklerini denetlemenin belediyenin değil, maliyenin görevi olduğunu hatırlattı. Gökhan, yeni kanun sebebiyle yıl başından itibaren seyyar oyarak açıkta balık satışı yapılamayacağını sözlerine ekledi.

iha-ç.kale
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 14:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?