16
Eylül
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu'nda gergin dakikalar yaşandı...

İl Özel İdare Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda 2004 yılı 2. dönem yatırım programı ile ilgili bilgiler veren Vali Süleyman Kamçı, 256 yatırımcı kuruluşun 271 toplam projesinden 32’sinin tamamlandığını belirterek, "2 katrilyon 314 trilyon 757 milyar liralık proje tutarının 2004 yılı ödeneği 170 trilyon 485 milyar lira olarak belirlenmiş durumda. Bu paranın da şu ana kadar 48 trilyon 477 milyar 798 milyon lirası harcandı. Projelerden 151’i ne devam edilirken, 88’ine ise fiziken başlanamadı" dedi.


Yapılan konuşmanın ardınra Yatırımı kuruluşlar kendi birimleri ile ilgili açıklamalarda bulundular. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü adına yatırmalar hakkında bilgi veren Müdür Yardımcı Kazım Kuduoğlu, duble yol çalışmaları ile Çanakkale genelindeki karayollarındaki çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, ancak bu çalışmalar sırasında personele mesai ücretlerinin ödenmemesi sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Bu sözler karşısında şaşkına dönen Vali Süleyman Kamçı ise "Bu olacak gibi değil. Elemanlarınız hem doğru dürüst çalışmıyorlar. Hem de fazla mesai ücreti istiyorlar. Köy Hizmetlerinden 200 çalışanım gece gündüz, hafta sonu demeden çalışıyorlar ve fazla mesai ücreti almıyorlar. Sizin elemanlarınız ise 5 gün doğru dürüst çalışmıyorlar. Bir de üstüne üstlük fazla mesai ücreti istiyorlar. Böyle şey olur mu? Bir tek kuruş vermem. Siz verecekseniz verin. Sizin elemanların 5 gün 8 saat doğru dürüst çalışsınlar başka birşey istemiyorum. Zaten 5 gün 8 saat çalışsalar bu yollar çoktan biterdi" dedi.


Vali Kamçı, Çanakkale’nin karayolları konusunda olumlu bir yerde olmadığını da belirterek, "Ben sözümün eriyim. Karayollarını kapatın ve bize devredin. Ben karayollarını almaya hazırım. Karayolları benim elimde olsa bu yolları bitirmiştim.Duble yol yapımındaki Kepez yakınlarındaki köprülerin keşfini yapın yarı parasını Özel İdare olarak ben vermeye hazırım. Böylece kısa sürede burası biter. Yoksa burasının bitmesi çok zor" dedi.


Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Kazım Kuduoğlu ise prosedür gereği yatırımları bu şekilde yapmak zorunda olduklarını belirterek, Vali Süleyman Kamçı ile tartıştı.

iha-ç.kale
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 10:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?