16
Eylül
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Çanakkale Şehitliği'nin tavanınında bulunan dev bayrak bakım bekliyor

4 ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle açılışı yapılan Şehitler Abidesi’nin tavanına cam mozaikten yapılan bayrağın kısım kısım parçalanarak başlarına düştüğünü belirten ziyaretçiler, "Önceki gün abidenin tavanındaki bayrağı incelerden çatıdan aşağıya kırmızı cam parçalar düşmeye başladı. Başımıza düşen parçaları yakından incelediğimizde bunların tavandaki Türk bayrağının parçaları olduğunu anladık. Gerekli tedbir alınmazsa tavandaki bütün parçalar yere düşerek insanların yaralanmasına sebep olacak" dedi.


Bilindiği gibi 1954 yılında yapımına başlanan ve projesi Prof. Dr. Doğan Erginbaş tarafından hazırlanan Şehitler Abidesi’nin yarım kalan kısımları 18 Mart 2004 tarihinde tamamlanmış ve 1991 yılında yapılan sembolik şehitlik abidenin ön kısmına taşınmıştı. Eski şehitliğin bulunduğu alan da otopark haline getirilirken, bölgeye 500 metrelik bir yol yapılarak araçların giriş çıkışı kolaylaştırılmıştı. Abidenin ön kısmına ay yıldız, abidenin tavanına ise Türk bayrağı motifi yapılmıştı. Ayrıca şehitliğin giriş kısmına da 5 metre yüksekliğinde 45 metre eninde kaide yapılarak, savaşta gösterilen kahramanlıkları anlatan 57 adet rölyef yapılmıştı

iha-çanakkale
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 15:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
reyhan sanin IP: 88.240.19.xxx Tarih : 23.11.2006 22:59:22
Sembolik şehitliğin otopark haline getirilmesi karşısında büyük üzüntü duydum. İlk şehitliklerden biri olan bu şehitliğin bu kadar keyfi bir şekilde kaldırılmasını şiddetle kınıyorum .Her önüne gelen burada keyfi düzenlemeler yapamaz. Gelen tepkilerin yoğunluğundan dolayı yeniden otoparkın şehitlik olacağını öğrendim. Her yerde hoyratlığımız had safhada.