16
Eylül
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği'nden piyes yarışması

Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği, "Çanakkale 1915 Kahramanlık Öykülerini Sahnede Canlandırma" adıyla bir piyes yarışması düzenledi.

Dernek Başkanı Ahmet Kaşıkçı, her yıl geleneksel hale getirdikleri yarışmalara bu sene de davam ettiklerini belirterek, "Bu yıl Çanakkale kahramanlarının gerçek hikayelerini yansıtmak için bir piyes yarışması açtık. Eserlerin, ilköğretim ve lise öğrencilerine hitap edecek nitelikte ve 50 daktilo sayfasını geçmeyecek şekilde en fazla 3 perde olması gerekiyor. Yarışmaya katılmak isteyenler eserlerini 25 Nisan 2004 tarihine kadar derneğimizin Belediye İş Merkezi Kat 2. No 91 adresine gönderilebilecek. Eserlerin 5 nüsha olması gerekiyor. Bunun dışında, yarışmaya katılacak olanların, eserlerinin yanına ayrı bir zarf içinde kısa özgeçmişlerini, adreslerini ve birer fotoğraflarını koymaları gerekiyor" dedi.

Yarışma sonuçlarının 5 Ağustos 2004 günü açıklanacağını ve Anafartalar Zaferi’nin 89. yıldönümü olan 10 Ağustos tarihinde ödül töreni düzenleneceğini bildiren Kaşıkçı, birinciye 250, ikinciye 100 ve üçüncüye de 50 milyon lira para ödülü verileceğini açıkladı. Ayrıca ödül kazananların eşleri ile birlikte Çanakkale’de 2 gün konuk edilerek kendilerine ilin tarihi yerlerinin gezdirileceğini kaydeden Kaşıkçı, sahne oyunlarından ödül kazananların eserleri ile basımı uygun görülen diğer eserlerin "Çanakkale Sahne Oyunları" adı altında bir kitapta toplanacağını sözlerine ekledi.

ÇANAKKALE-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2004 Cuma 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 18:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?