16
Eylül
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Çanakkale'de otopark sorunu yok

Başkan Ülgür Gökhan, her geçen gün gelişen Çanakkale’de araç sayısının da arttığını belirterek, "Araç sayısının artmasıyla beraber otopark sorununun da ortaya çıktığı bir gerçek. Ancak bence Çanakkale’de bir otopark sorunu yok. Yol kenarlarında yaşanan otopark sorununun asıl sebebi vatandaşların kendi araçlarını ev ve işyerlerinin önlerine park etmek istemesinden kaynaklanıyor. Kısa bir süre önce İl Trafik Komisyonunda alınan kararla belli caddelerde araçların park etmesini zamana tabi tutmuştuk.

Bu uygulamamız meyvelerini vermeye başladı. Araçlar artık bu caddelerde kısa süreli park yapıp hemen ayrılıyorlar. Bu uygulamadan esnaflarda memnun. Esnaflarımız artık daha fazla iş yaptıklarını söylemeye başladılar" dedi. Başkan Ülgür Gökhan, Çanakkale’de bulunan katlı otoparkla, açık alanlarda bulunan otoparkların pek fazla ilgi görmediğini de belirterek, "Vatandaşlar sürekli Çanakkale’de otopark sorunu olduğunu söylüyorlar. Bu doğru değil. Çanakkale’de bence otopark sorunu yok. Bakın bu otoparkların yarıdan fazlası boş duruyor. Araç sahipleri araçlarını buralara park etseler Çanakkale’de otopark sorunu gibi bir şey olmayacak" dedi.

Öte yandan Belediye ekipleri özellikle Belediye İş Merkezi önündeki yolda geniş olan kaldırımı daraltarak araçların park etmelerini sağlamak için yeni bir çalışma başlattı. Çalışmaların 2 gün içinde tamamlanacağı açıklandı.

burasıcanakkale
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 12:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?