22
Aralık
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Çanakkale’nin turizmi gelişiyor

ÇANAKKALE’NİN TURİZMİ GELİŞİYOR…

Çanakkale Turistik Otelciler Derneği Başkanı Ali Akol, Çanakkale’nin kültür turizmine yönelik bir kent olduğunu belirterek, “Kenti gelişiminin turizmle sağlanacağı artık netleşti. Bu sebeple de kentin dinamikleri bu konuda çalışmalarına ağırlık veriyorlar” dedi.

TRT belgesel kanalının ilin tanıtımı ile ilgili Çanakkale’den yaptığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Turistik Otelciler Derneği Başkanı Ali Akol, Çanakkale’de turizmin Troia antik kenti ile başladığını belirterek, “Genel olarak ilimize gleen turist sayısına bakacak olursak 2009 yılında ilimize gelen 460 bin turistin 351 bininin Troia Antik kenti için geldiğini görüyoruz. Son yıllarda Başaran Ulusoy’un başlattığı ve mevcut hükümetin de geliştirdiği bir atılım var. Gelibolu Yarımadası ile ilgili gerçekleştirilen geziler de Çanakkale turizmine önemli katkılar sağladı. Bunun beraberinde Çanakkale’de ilin tanıtımı ile ilgili atılım başladı. Çanakkale Valiliği, Belediye Başkanlığı, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği ve Çanakkale Ticaret Sanayi Odası’nın ortak çabaları ile yurtdışı fuarlarda ilimizi en iyi şekilde tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Bu fuarlara da sadece gezi ve seyahat amacıyla gitmiyoruz. Organize bir halde yaptığımız çalışmalarda Çanakkale’yi yurt dışı fuarlarda en iyi şekilde tanıtıyoruz. Bu fuarlar Çanakkale tanıtımına büyük katkı sağlıyor” dedi. Yurt dışı fuarlarda her ülkede Çanakkale’nin tanıtımını ayrı olarak yaptıklarını da belirten Ali Akol, “Örneğin İngiltere’de fuara katılıyorsak orada Anzaklar ve Troia Antik kentini ön plana çekiyoruz. Yunanistan ve Bulgaristan’a gidince ise plajlarımızı, sahillerimizi, denizimizi, kumumuzu ve restoranlarımızı ön plana çekiyoruz” dedi.

“OTELLERDEKİ GECELEME SAYISINI 2’YE ÇIKARMAMIZ LAZIM”

Çanakkale’de belgeli ve belgesiz toplam 7 bin 50 oda, 15 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu da belirten Ali Akol, “Bunların da belgeli olanı 2 bin oda, 4 bin yataktan oluşuyor. Geri kalan yatak adedi ise belediye denetimli olanlar. Bu yatak sayısı Çanakkale için az da değil, çok da değil. İlimizde gecelik konaklama oranı 1,2 seviyesinde. Bizim gecelik konaklama oranını minimum 2’ye çıkarmamız gerekiyor. Bunun içinde çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor” dedi. Çanakkale’de otellerdeki doluluğun Mayıs ayında tavan yaptığını belirten Ali Akol, Nisan ayında ise Anzakların ile gelmesi sebebiyle 3 günlük bir doluluk olduğunu, ondan sonra da otellerde doluluk yaşanmadığını belirtti.

“KENTİN GELİŞİMİNİN TURİZMLE SAĞLANACAĞI ARTIK NETLEŞTİ”

Çanakkale’nin kültür turizmine yönelik bir kent olduğunu artık netleştiğini de ifade eden Ali Akol, “Kazdağları, Gökçeada ve Bozcaada, Biga kaplıca turizmi, Yenice avcılık turizmi ilimizin önemli turizm alanların arasında yer alıyor. Rüzgarı ile ünlü ilimizde bir tek sörf eksiğimiz var. Bir sörf kulübümüz kuruldu. Bunun geliştirilmesi lazım. İleri de sörf turizmi konusunda Çanakkale’nin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Artık kentin gelişiminin turizmle sağlanacağı netleşti. Bu sebeple kentin ileri gelenleri şu andan itibaren bu konudaki planlamalarına başladı. Turizm kenti Çanakkale ileriki yıllarda çok daha iyi yerlere gelecek. Buna inanıyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 11:31:04
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 11:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?