Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) 2010 -2011 eğitim öğretim yılının ilk öğrenci kaydı Mühendislik Mimarlık Fakültesinde Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir tarafından yapıldı.
Sabah Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen ilk kaydı yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, Çevre Mühendisliği'nin Burak Karaca’ya eğitim öğretim hayatında başarılar diledi. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Süha Özden'in de katıldığı ilk kayıt esnasında Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Burak Karaca'ya üniversite hakkında çeşitli bilgiler verirken, öğrenci topluluklarına üye olmasının da ona eğitim öğretim hayatında pek çok tecrübeler kazandıracağını vurguladı. Burak Karaca’nın kaydının ardından Rektör Prof. Dr Ali Akdemir Çanakkale Meslek Yüksekokuluna geçerek, burada da ilk kayıtları gerçekleştirdi. Çanakkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Kaya’nın da eşlik ettiği kayıtlarda, Çanakkale Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programına Gülcan Çiçek ve Makine Programı’na ise Serhat Battal’ın kayıtları yapıldı. Prof. Akdemir, Çanakkale Meslek Yüksekokulu'nda kayıt yaptıktan sonra Lapseki Meslek Yüksekokuluna geçerek muhasebe bölümünü kazanan Öznur Akgül'ün ilk kaydını yaptı. Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Baytekin'in de eşlik ettiği ilk kayıtta Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir kayıt yaptığı öğrenciye hediye takdim etti.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 30 bine yaklaştığını vurgulayarak öğrencileriyle, akademik ve idari personeli ile her geçen gün üniversitenin biraz daha büyüdüğünü ve çok hızlı gelişme gösterdiği belirterek, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere, akademik ve idari personele başarılar diledi.
Öte yandan ÇOMÜ Eğitim Fakültesi'nde de ilk kayıtlar Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal tarafından yapıldı. Kazandığı ÇOMÜ Türkçe Öğretmenliği bölümü için Bartın’dan Çanakkale’ye gelen Canan Şanlı’nın kaydını gerçekleştiren Prof. Dr. Dinçay Köksal, öğrenciye başarılar diledi. Köksal, bu yıl Eğitim Fakültesine 1079 öğrencinin kayıt olacağını belirerek fakültede öğrenci sayısının 4 bine ulaştığını söyledi.
Bu arada üniversiteye kazanan öğrencilerin barınma konusunda çalılşmalarına hız veren özel öğrenci yurtları da üniversitede standlar açtı. Tek tek öğrencilerle ilgilenen yetkililer öğrencileri kendi yurtlarında barınmalarınını sağlamak için çaba sarfetti.
9 fakülte, 5 yüksek okul, 2 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, 20 araştırma merkezi ve 1 konservatuar ile hizmet veren üniversiteye bu yıl 6 bini Çanakkale şehir merkezinde 4 bini de ilçelerde olmak üzere 10 bin öğrenci kayıt yaptıracak. 7 Eylül tarihine kadar yapılacak kayıtların dışında yenileme kayıtları ise 13-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ders ekleme, geç kayıtlar ve danışman onayları ise 20-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Üniversitede dersler ise 20 Eylül’de başlayacak.