Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi 2009-2010 eğitim öğretim yılı güz dönemi akademik genel kurul toplantısı yapıldı.
Öğrenci Temsilciler Konseyi Eğitim Fakültesi Temsilcisi Esra Gölcük’ün öğrenciler adına bir değerlendirme yaparak taleplerini dile getirdiği toplantıda, Yrd. Doç. Dr. Aysun Yavuz ve Yrd. Doç. Dr. Ece Zehir Topkaya, Farabi ve Erasmus kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verirken; Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan da Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu’nun (ADEK) gerçekleştirdiği stratejik planlama ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman’ın Bologna Süreci'nde Eğitim Fakültesi ve Akreditasyon konusundaki değerlendirmeler yaptığı Akademik Kurul’da Prof. Dr. Rauf Yıldız da uzak coğrafyalardaki birçok insana ulaşabilen Uzaktan Eğitim Merkezi’nin kuruluş gerekçelerinden ve kısa, orta, uzun vadede yapacağı çalışmalardan bahsetti. Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Erten’in fakültenin yayın sayılarıyla ve devam eden yayın faaliyetleriyle ilgili bilgiler vermesinden sonra Yrd. Doç. Dr. İlke Evin Gencel Öğretimde Mükemmeliyet Merkezi’nin geçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal’ın 2009–2010 eğitim öğretim yılı güz dönemine ilişkin genel bir değerlendirme yapmasının ardından ÇOMÜ’den ayrılacak olan Doç. Dr. Şükran Yalçın Özdilek’e Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir tarafından plaket sunuldu.
Akademik Genel Kurul Toplantısı’nın sonunda bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, eğitimin tüm dünyada şekil değiştirdiğini ve ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nin bu değişimi gayet iyi takip etmekte ve stratejik planlar dahilinde yükselen bir başarı grafiği çizmekte olduğunu dile getirerek, “Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ulusal ve uluslararası tüm etkinliklerde, tüm komisyonlarda aktif olarak rol almakta ve bu bağlamda çok memnuniyet verici çalışmalar gerçekleştirmekte. Uluslararası çalışmalar, STK çalışmaları, yayın çıkarma, öğretim elemanları yetiştirme konusunda teknoloji destekli eğitim verme, statik yapılanma yanında dinamik yapılanmayı da koordine etme, uluslararası standartlara uygun gelişme gösterme gibi konularda başarılı çalışmalar gerçekleştiren Eğitim Fakültesi diğer bilimleri de kapsaması sebebiyle stratejik bir öneme sahip. Başarılı çalışmaların bu şekilde devam etmesi sadece Eğitim Fakültesi’ni değil üniversitemizi de ileriye taşıyacaktır. Emeği geçen herkese başarılar diler, 2010 bahar döneminin mutlu geçmesini temenni ederim” dedi.