16
Eylül
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Gönüllü çevreciler iş başında

Deniz Temiz-TURMEPA Derneği Çanakkale Bölge Koordinatörü Murat Özer, bütün dünyada her yıl eylül ayının 3. haftasının deniz ve kıyı temizliği günü olarak kutlandığını belirterek, "Bu kampanya, mahalli idareler ve Deniz Temiz-TURMEPA’nın organizasyonuyla, bütün Türkiye sahillerinde 43’ten fazla noktada, gönüllü çevreciler tarafından gerçekleştiriliyor. Kampanya çerçevesinde İstanbul bölgesinde Kadıköy, Adalar, Beşiktaş, Sarıyer, Eminönü ve Şile sahilinde, ayrıca Akçakoca, Antalya, Bandırma, Bodrum, Mudanya, Armutlu, Giresun, Göcek, İnebolu, İzmit, Karadeniz Ereğli, Hopa, Rize, Samsun ve Çanakkale’de çalışma yapılıyor. Hedefimiz, Türkiye genelinde deniz kıyılarını temiz tutmak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek" dedi.

Temizliğe katılan Çanakkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya İnce de, ülkemizin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu belirterek, "Bu tür faaliyetler sayesinde denizlerimizin kıymetini daha iyi biliyoruz. En büyük temennimiz, denizlerimizin temizliği için bir deniz süpürgesi alınması" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 15’i dalgıç olmak üzere toplam 100 kişi, denizi ve sahili temizledi. Grup, daha sonra denizden çıkarılan atık maddeleri yat limanında ibret olması için bir süre sergiledi.

iha-ç.kale
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 14:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?