8
Eylül
2024
Pazar
EDİRNE

Sedefçi: Fatih Ürek'i ben çağırmadım

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Güreşleri Ağalık ihalesine, Kamu İhale Kanunu kapsamında aranan şartları taşıyan herkesin girebileceğini belirterek, son günlerde basın organlarında çıkan bazı haberlerin yanlış anlaşılmalara neden olduğunu söyledi.

20-26 Haziran 2005 tarihlerinde yapılacak olan 644. Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası için tüm hazırlıklar devam ederken, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, önceki hafta düzenlenen basın toplantısının ardından medyada yeralan haberlerin bir takım yanlış anlamalara neden olduğunu söyledi. Basın toplantısında bir gazetecinin kendisine yönelttiği, “Gaylar Kırkpınar’a gelmek istiyormuş, ne dersiniz” sorusu üzerine, “Ben insanların diline, dinine, ırkına ve özel tercihlerine bakmam. İsteyen gelebilir” dediğini hatırlatan Sedefçi, bunun yanlış anlaşıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Kırkpınar bugün dünya genelinde tanınan bir etkinlik. Bizim amacımız bu organizasyonu dünyada daha fazla tanınan bir organizasyon haline getirmek. Dolayısıyla Kırkpınar’a gelen kimseye ‘gelme’ diyemeyiz. Herkes gelebilir. Zaten bir çok ülkeden yabancı basın mensubu ve konuklar her yıl Kırkpınar’a geliyor. Bu da böyle bir şey.”

Aynı toplantıda bir basın mensubunun, sanatçı Fatih Ürek’in Kırkpınar Ağalığı’na aday olmak istediği yönünde duyumlar alındığı yönündeki soruya da, “Kamu İhale Kanunu çerçevesinde tüm şartları taşıyanlar bu ihaleye girebilir” diye cevap verdiğini ifade eden Sedefçi, kendisinin basın organlarında yeraldığı gibi ne Fatih Ürek’le, ne de başka bir kişi ile birebir görüşme yapmadığını söyledi.

Sedefçi, “Ben bu konuda davet anlamında kimse ile görüşmedim, görüşmeleri için de kimseyi görevlendirmedim. Basın bu konuyu biraz abarttı. Sanki ben organize etmişim havası yaratıldı. Şunu kesin bir dille tekrar ifade ediyorum. Kırkpınar Ağalığı ihale ile kazanılan bir görevdir. Kamu İhale Kanunu hükümleri doğrultusunda aranan şartları taşıyan herkes bu ihaleye girebilir. Bunun kim olduğu, zevkleri ve tercihleri kimseyi ilgilendirmez. İhaleye kimlerin girebileceği kanunla belirlenmiştir. Bunun dışında kimse haksız bir uygulama yapamaz. Ama Kırkpınar’ın manevi olgusuna zarar verecek her türlü girişime elbette ki bizimde söyleyeceğimiz, engel olacağımız durumlar olur” şeklinde konuştu.

Sumo Güreşçileri ile ilgili Japonya Büyükelçiliği ile görüşmelerin sürdürüldüğünü ve Güreş Federasyonu’nun da bu konuya sıcak baktığını hatırlatan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu güreşçilerin gösteri amaçlı Edirne’ye davet edildiğini söyledi. Sumo güreşlerinin günümüzde Kırkpınar’dan daha fazla tanındığını herkesin kabul etmesi gerektiğini ifade eden Sedefçi, “Sumocular buraya gelir de Kırkpınar Güreşleri’nin herhangi bir bölümünde gösteri güreşi yaparlarsa, işte o zaman Kırkpınar Amerika ile Japonya arasında her yerde dünya basınına konu olur. Bunda çekinilecek bir şey yok. Güreş Federasyonu Başkanı da bu konuda bizimle hemfikir. Biz Kırkpınar’a daha fazla katkı yapmak, mümkün olduğunca her alanda tanıtmak istiyoruz. Herkesin de buna katkısı olması lazım” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 10:41:59
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 15:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?