8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Deprem riski 3 sene içinde belirlenecek

Bugün (Çarşamba) Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karara bağlanan 101 numaralı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü teklifiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Marmara Denizi’ndeki deprem riskinin tespit edilmesi amacıyla İTÜ, EMCOL (Doğu Akdeniz Okyanus ve Göl Bilimleri Merkezi) ve İtalya Bologna Deniz Jeolojisi Enstitüsü ile birlikte bilimsel bir çalışma yapmasını amaçlayan protokolü onaylanmış oldu.

“Marmara Denizi’nde Deprem Riskinin Değerlendirilmesi Bilimsel ve Teknik Ortak Hizmet İşbirliği Protokolü”, bilimsel çalışmalar sonucunda sözkonusu alanda sağlıklı bir deprem riski değerlendirmesine imkan sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 38 ayda tamamlanması planlanan projede İTÜ, EMCOL (Doğu Akdeniz Okyanus ve Göl Bilimleri Merkezi) ve İtalya Bologna Deniz Jeolojisi Enstitüsü ile birlikte çalışacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü Marmara Denizi’nde yapılacak bu bilimsel çalışma için 480 bin YTL+KDV harcama yapacak.

Öte yandan, Belediye Meclisi bugün aldığı 102 numaralı kararla da 26 Aralık 2004’de Güney Asya’da yaşanan deprem ve tsunami sonrası bölgeye yardım için gönderilen araçların Endonezya’ya hibe edilmesini onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Yönetimi Müdürlüğü demirbaşına kayıtlı araçların Banda Aceh Belediyesi’ne hibe edilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın da onayı alındı.


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 16:49:12
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 16:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?