8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

İstanbul o kadar yeşil ki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstanbul’u daha yaşanılabilir bir kent haline getirecek projelerini tüm hızıyla sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstanbul’u yaşanılabilir bir kent haline getirmek maksadı ile; tüm ilçe ve beldelerin dünya standartlarındaki yeşil alana kavuşturulması, dinlenme üniteleri, yürüyüş parkurları, spor ve oyun sahalarının yaygınlaştırılması, yetişkin ve çocuklar için daha güvenilir, sağlıklı ve renkli ortamların oluşturulması amacı ile çalışmalarını sürdürüyor.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bu kapsamda başlatmış olduğu 41 Belde 41 Park Projesi çerçevesinde yapımı tamamlanan 25 parkın (Ağva Semt Parkı, Alemdar Semt Parkı, Bahçelievler Semt Parkı, Beylikdüzü Semt Parkı, Burgaz Ada Okul Parkı, Burgaz Ada Parkı, Çekmeköy Semt Parkı, Gürpınar Semt Parkı, Hadımköy R Tayyip Erdoğan Parkı, Heybeliada Semt Parkı,Kumburgaz Semt Parkı, Orhanlı Semt Parkı, Pendik Petek Kent 3 Nolu Park, Pendik Petek Kent 5 Nolu Park, Samandıra Semt Parkı, Sarıgazi Meclis Parkı, Sarıyer Dereiçi Parkı, Sultanbeyli Battalgazi Parkı,Şile Semt Parkı, Taşdelen Semt Parkı,Taşoluk Parkı,Tepecik Semt Parkı, Ümraniye Türk-iş Blokları Parkı, Üsküdar Barış Manço Parkı, Yenidoğan Parkı) ve İstanbul Sarıyer de bulunan İstinye Dere İçi Semt Parkı’nın açılışı 3 Eylül Cumartesi günü Dr. Mimar Kadir Topbaş tarafından yapıldı.



Açılışı yapılan İstinye Dere İçi Parkımız toplam 11.000 m² alana sahip olup; 313 adet ağaç, 562 adet çalı,978 adet yer örtücü olmak üzere toplam 2153 fidan dikilen ve 7447 m² yeşil alanın olduğu parkta, basketbol sahası, voleybol sahası, oyun grupları, ahşap tırmanma çubuğu, ahşap barfix, tahterevalli, eğimli mekik, çoklu paralel’den oluşan egzersiz alanı, evcil hayvan gezinti alanı, oturma alanı, pergole yer almaktadır. 668 m² spor sahasının alanın yer aldığı İstinye Dere İçi Parkı, yoğun kent stresinden uzaklaşmak isteyen halkımızın ihtiyaçlarını karşılar düzeydedir.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 18:54:53
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 11:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?