BİZİM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFI
Çocukluk çağı tüm hastalıkları ve özellikle çocukluk çağı kan hastalıkları, lösemilileri ve tümörleri konusunda hizmet vermeyi amaçlayan Bizim - Lösemili Çocuklar Vakfı, 1980 yılında bir grup hayırsever tarafından Prof. Dr. Gündüz GEDİKOĞLU başkanlığında kurulmuştur.
Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Sağlık Kuruluşu İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Kliği’nin en üst katında, araç-gereç ve insan gücü ile en modern ve en kaliteli hizmeti vermeyi sürdürmüştür.
1989 yılında, en ileri tedavi yöntemlerinden biri olan kemik iliği nakline, çocuklarda, Türkiye’de ilk kez Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nda başlanmıştır.
1994 yılında mevcut kat üzerine bir kat daha inşa edilerek kemik iliği nakli merkezi genişletilmiş ve hizmet kalitesinin batı standartlarında olması hedeflenmiştir. Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nda bugüne kadar 700 lösemili hastası tedavi edilmiş, çocukluk çağı lösemilerden ALL(Akut Lenfoblastik Lösemi )’de ( G1 ) %89 başarı sağlanmış, şu ana kadar gerçekleştirilen 188 kemik iliği nakli ile dünya standartlarında sonuç alınmıştır.
Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı, hastaya sunduğu hizmet yanında, eğitime (hasta, anne, hemşire, hekim, psikolog, biyolog, teknisyen, hastane personeli ) de çok önem vermektedir.Ayrıca, şimdiye kadar birçok tıp öğrencisine burs verilmiş, öğrenci ve hekimler yurtdışına eğitime gönderilmiş ulusal ve uluslar arası kongreler düzenlenmiş yurtdışından değerli hekimler getirilmiş ve özellikle çocuk kan hastalıkları ve kanseri konusunda Bizim-Lösemili Çocuklar Vakfı dünyaya açılan pencere olmuştur.
Halen Avrupa Pediatrik Kemik İliği Nakli Grubu’nun Türkiye temsilciliğini sürdüren Bizim-Lösemili Çocuklar Vakfı 21-24 Mayıs 2000 tarihleri arasında Avrupa Kemik İliği Transplantasyon Kongresi ( EBMT ) Pedriati Bölümü’nün Avrupa ikinci, Türkiye’de ilk toplantısına güzel İstanbul’umuzda ev sahipliği yapmış ve kemik iliği nakli konusunda dünya çapında büyük başarılar kaydetmiş değerli hekimlerin katılımıyla kongre başarıyla gerçekleşmiştir.
Vakıf 1998 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Tarafından "Yılın Sağlıkta En Başarılı Vakfı Ödülü" ne layık görülmüş, yine aynı sene içerisinde lösemili çocukların kamuoyunun gündemine toplumsal bir duyarlılık yaratacak şekilde gelmesini sağladığı ve hastalığın tedavisi için maddi kaynak yaratma çabalarından dolayı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce "En İyi İletişimci Ödülü"ne layık bulunmuştur. Ancak senelerdir Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı ve çalışanları için en büyük ödül şifaya kavuşan çocukların ve ailelerinin hayata ve geleceğe umutla bakan gülen gözleridir.